cursuri, online, engleza

Cursurile online ale English Kids Academy: beneficii unice pentru copiii din toată țara

Autor: Ilinca Stroe

 

Pandemia instaurată în primăvara lui 2020 ne-a impus importante restricții. Pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul ei și de revenirea la normalitate, reflectând la cele trăite putem însă recunoaște că, pe lângă limitări, pandemia a generat și oportunități.

 

În cazul specific al educației, pandemia a forțat trecerea la predarea „live online” (în mediul virtual în timp real). Schimbarea a produs perturbarea anumitor rutine și obiceiuri de învățare (mersul la școală, consultarea spontană a colegului de bancă pentru lămurirea pe loc a unei neclarități), dar a permis și accesarea anumitor cursuri de către unele grupuri-țintă care altfel nu puteau participa fizic la ele.

E vorba de elevi, studenți sau cursanți din orice orășel sau comună cu conexiune la internet funcțională, care, scutiți de necesitatea de a se deplasa fizic pentru a ajunge la cursuri, le pot urma pe acestea cu ușurință în mediul virtual, continuând să învețe și să se dezvolte. Acesta este un avantaj de durată pe care organizațiile educaționale ar face bine să îl conserve și fructifice și în post-pandemie.

Printre organizațiile care își propun perpetuarea acestui avantaj se numără și English Kids Academy. EKA face parte din centrul de limbi străine International House București (IHB), afiliat de aproape 20 de ani celebrei rețele globale International House World Organisation (IHWO), cu sediul central la Londra și un total de 160 de centre în peste 52 de țări.

Lansându-și oficial cursurile de engleză pentru copii în anul 2005, EKA s-a dezvoltat continuu și robust de atunci, adăugându-și în portofoliu, pe lângă predarea englezei, evenimente sociale ca British Ball sau evenimente educaționale precum Conferințele EKA. Actualmente, EKA are două organizații-surori sub umbrela IHB, English Teens Academy, specializată în predarea englezei pentru adolescenți, și Die Deutsche Akademie Bukarest, dedicată predării limbii germane online pentru copii și adolescenți.

 

În București, EKA dispune de trei centre amplasate în zone centrale și dotate cu echipamente moderne (videoproiectoare, table inteligente, etc.), care deservesc cu succes cartierele în care sunt situate, și nu numai. Dar ce are EKA de oferit prin cursurile sale online celor care locuiesc în afara Bucureștiului și chiar în alte regiuni ale României, oricât de îndepărtate de capitală?

 

  1. Copiii învață engleză printr-o abordare inteligentă și o metodă antrenantă grație cărora succesul la examenele internaționale de atestare a nivelului lingvistic e ca și garantat.

IHWO, organizația-mamă de care aparține EKA, a adoptat încă din anii ’80 metoda comunicativă de predare a limbii engleze și, ulterior, a inițiat și implementat, adesea în regim de pionierat, ultimele metodologii și cele mai eficiente tehnici pedagogice. De la această instituție deschizătoare de drumuri își preia EKA expertiza. Asta înseamnă profesori instruiți la cele mai înalte standarde profesionale și specializați anume în predarea pentru copii și adolescenți. Mai înseamnă manuale axate pe dezvoltarea abilităților pentru secolul XXI prin intermediul englezei. Și, nu în ultimul rând, un plan pe termen lung de pregătire pentru examenele de engleză Cambridge, plan conform căruia cursanții EKA parcurg până la vârsta de 17-18 ani 5 din cele 6 niveluri de competență lingvistică existente.

 

Rezultate concrete? Cu această abordare și metodă, EKA a obținut Premiul pentru Cel Mai Bun Centru de Pregătire, la categoria Step by Step, în cadrul competiției „Preparation Centre Awards” (organizată de Cambridge Assessment English), precum și statutul de Gold Preparation Centre. În plus, rata cursanților EKA de promovare la testele Cambridge este de 100%, 90% dintre candidații noștri obținând punctaj maxim la proba de Speaking.

 

  1. Copiii sunt integrați unui orizont de dezvoltare cuprinzătoare, de ansamblu.

Angajamentul esențial pe care și l-a asumat EKA este acela de a oferi mai mult decât engleză. Pentru a onora această promisiune, în fiecare an adoptăm câte o temă specifică (învățarea, diversitatea, grit, emoțiile), pe care o abordăm prin prisma celor mai semnificative trenduri educaționale actuale. Astfel, la EKA dezvoltăm inteligențele multiple și cultivăm în copii talentele corespunzătoare acestora. Creăm și întreținem o comunitate școlară (elevi, profesori, părinți) axată pe învățarea socio-emoțională, prin aplicarea, în exclusivitate în România, a Programului RULER perfectat de Yale Centre for Emotional Intelligence. Și oferim cu adevărat mai mult decât engleză prin trei programe speciale:  de educație interculturală (schimburi de experiență cu elevi din alte centre IH din lume), de educație de mediu (în colaborare cu IHWO) și de filosofie pentru copii (în parteneriat cu Universitatea de Vest Timișoara).

 

  1. Familiile copiilor simt că aparțin unei comunități care le oferă informații, sprijin și avantaje speciale.

EKA are proceduri realmente excelente de implicare a părinților în educarea copiilor, de construire și întreținere a unui bun parteneriat școală-părinte. În primul rând, părinții dispun de acces la o platformă specială unde pot urmări cu ușurință ce s-a făcut la fiecare lecție, ce teme pentru acasă s-au stabilit, când și cum se fac reînscrierile. Apoi, prin rapoarte de progres și sesiuni de consiliere periodice, părinții sunt constant informați despre progresele făcute de copil, despre performanța și provocările acestuia în procesul de învățare. În fine, EKA oferă familiilor cursanților săi prilejul de a participa, beneficiind de reduceri, oferte speciale sau chiar gratuitate, la Conferințele EKA, o serie de evenimente educaționale pe teme ce variază de la parenting la educație digitală, având ca invitați experți locali și internaționali (Dr Mary Aiken, Diana Graber).

 

Astăzi, așadar, oferta de cursuri online a English Kids Academy aduce doritorilor de oriunde din România 1) engleză/germană pentru copii la standarde de calitate internaționale, 2) un plan de dezvoltare bazat pe cele mai importante abordări educaționale contemporane, 3) acces la o comunitate vie, legată prin interese, preocupări și activități comune. Fie că sunteți din Zimnicea, Ploiești, Zalău, Galați sau Piatra Neamț, din Oltenia, Maramureș, Bucovina ori Dobrogea, English Kids Academy vă aduce acasă toate aceste beneficii, prin intermediul cursurilor online. Înscrieți-vă copiii la aceste cursuri, pentru a le asigura o educație de top acum accesibilă!

 

English Kids Academy (EKA), singura organizaţie educaţională care aplică programul RULER (Yale University) de dezvoltare a inteligenţei emoţionale, organizează cursuri de limba engleză față în față, hybrid şi online pentru copii de 4-18 ani, pe întreaga durată a anului şcolar. EKA însă oferă #maimultdecâtengleză: cursuri şi tabere de vară, conferinţe, program de schimburi culturale, club de lectură. Pentru informaţii şi înscrieri, contactaţi englezapentrucopii@ih.ro.

About Author

Related posts

Motivația intrinsecă și motivația extrinsecă – cum le aplicăm într-un mod sănătos în procesul de învățare a limbii engleze?

În fiecare zi, elevii se confruntă cu o varietate de sarcini și provocări, iar ceea ce îi motivează să le abordeze poate avea un impact semnificativ asupra rezultatului final. Motivația intrinsecă și cea extrinsecă sunt două forțe puternice care îi ghidează pe elevi în...

Citeşte mai departe