Implicarea părinților poate oferi multe beneficii copiilor

 

Implicarea părinților în educația copiilor lor are beneficii vaste. Iată efectele descoperite de către cercetători în mod sistematic.

Reușită academică

Nenumărate studii au evidențiat că se înregistrează o performanță școlară mai bună a copiilor a căror părinți sunt implicați în studiul lor școlar. Prin comparația cu copiii ai căror părinți nu sunt implicați, copiii cu părinți implicați obținut note mai bune și sunt priviți mult mai bine de către profesori. Aceste efecte rămân și pe viitor, chiar dacă părinții devin mai puțin implicați pe măsură ce copilul crește. Implicarea părintelui în activități școlare pare să aibă cele mai mari efecte asupra notelor copiilor, dar și implicarea părinților acasă are cel puțin același efect.

Părinții implicați sporesc performanța școlară în multe moduri, inclusiv prin încurajarea unei orientări către învățarea și autodisciplină, abilitate care este critică pentru succesul școlar.

 

Prezența

Copiii ai căror părinți sunt implicați în studiul școlar au o prezență mai regulată față de copiii ai căror părinți nu se implică. Probabil că există o serie de motive pentru acest rezultat. În primul rând, părinții implicați de obicei acordă importanță școlii și încurajează prezența constantă. În al doilea rând, copiii care primesc ajutor din partea părinților tind să se simtă mai competenți din punct de vedere academic, astfel este mai puțin probabil să-și dorească să evite școala. În cele din urmă, implicarea părinților îmbunătățește atitudinile copiilor față de școală, astfel prezența la cursuri fiind mult mai dezirabilă.

Comportament

Problemele comportamentale tind să apară în adolescență, mai ales când dezvoltarea cognitivă a copiilor îi conduce spre a risca. Din fericire, atenția părinților îi poate ajuta să se îndepărteze de multe dintre aceste probleme comportamentale. De exemplu, copiii cu părinți implicați prezintă rate mai scăzute ale consumului de substanțe sau ale delincvenței comparat cu copiii ai căror părinți nu se implică. În plus, copiii se comportă mai bine și sunt mai puțin agresivi în clasă când părinții lor se implică în educația lor.

Relaționarea socială

Implicarea părinților în educație ajută și în relaționarea socială a copiilor. În special, copiii cu părinți implicați au interacțiuni mai bune cu colegii lor față de copiii cu părinți neimplicați. Abilităților lor sociale par să fie mai avansate. Și, totodată, abilitățile sociale mai avansate conduc la rezultate academice mai bune.

 

Sănătate mintală

În cele din urmă, copiii cu părinți implicați au o sănătate mintală mai bună față de copiii ai căror părinți nu se implică în educația acestora. În primul rând, implicarea părinților în educație stimulează stima de sine a copiilor. Copiii cu părinți implicați au și abilități mai avansate de gestionare a emoțiilor și au emoții negative mai rar. Per ansamblu, când părinții aleg să devină implicați în studiul școlar al copiilor lor, cei din urmă au mult mai multe beneficii, nu doar la nivel școlar.

 

About Author

Related posts