Jocuri în engleză care te ajută să înveți rapid o limbă străină

Jocuri în engleză care îți vor ajuta copilul să învețe rapid cea mai utilizată limbă străină

Știi cum pot copiii și adolescenții să învețe mai repede o limbă străină? Este deja dovedit faptul că cea mai bună metodă de învățare este prin joacă, așa că în acest articol vom vorbi despre cele mai populare jocuri în engleză, pe care un copil le poate exersa împreună cu prietenii sau părinții.

În prezent, există foarte multe modalități prin intermediul cărora copiii pot învăța cu ușurință și rapiditate o limbă străină. Din acest motiv, vei găsi disponibile sute de jocuri în engleză pentru copii pe internet sau în librării. Important este să le alegi pe cele mai potrivite pentru copilul tău, care să fie în acord cu nivelul la care a ajuns. Pentru acest articol am ales doar jocuri simple, astfel încât să le poți juca oriunde, fără să ai nevoie de prea multe accesorii.

Cuprins:

    1. Jocuri în engleză – Board Race
    2. Jocuri în engleză pentru copii – Simon Says & Word Jumble Race
    3. Jocuri de învățat engleza – Hot Seat

 

1. Jocuri în engleză – Board Race

Nativii au un mod foarte simplu de a-și revizui vocabularul printr-un joc pe care îl denumesc Board Race. De altfel, este unul dintre cele mai cunoscute jocuri de învățat engleza, care este și pe placul copiilor. În sălile de clasă și la cursuri, profesorii fac echipe în funcție de numărul de elevi, împart tabla în părți egale și alocă echipelor câte o culoare anume. Toți copiii primesc același subiect (învățat deja la clasă sau unul nou – pentru a le exersa cunoștințele înainte de predarea lecției) și trebuie să scrie pe tablă cât mai multe cuvinte care au legătură cu subiectul. Acest joc poate fi exersat și acasă: copii versus părinți, bunici, prieteni – există multe variante pentru a face echipe. Jocul este potrivit pentru toate categoriile de vârstă și nivel de cunoștințe în limba engleză.

Jocuri în engleză – Board Race

2. Jocuri în engleză pentru copii – Simon Says & Word Jumble Race

Pe lista de jocuri în engleză mai avem și Simon spune (sau Simon says, în limba engleză) prin care copiii de toate vârstele pot exersa foarte bine vocabularul acestei limbi străine, în timp ce își stimulează și capacitatea de a asculta. Este un joc de grup excelent. O persoană trebuie să stea în fața tuturor celorlalți și să facă o anumită acțiune în timp ce spune „Simon says” urmat de acțiunea respectivă. Toți ceilalți copii trebuie să reproducă acțiunea pe care o arată cel ce stă în fața lor. Acest proces trebuie făcut de mai multe ori, însă cu diferite acțiuni de fiecare dată. La un moment dat, cel care stă în față trebuie doar să numească o acțiune, fără să mai zică și „Simon spune”. Ceilalți copii nu trebuie să exercite această acțiune; cine o face, părăsește jocul. Câștigător este copilul care rămâne în joc până la final.

Jocuri în engleză pentru copii – Simon Says & Word Jumble Race

Un joc care se poate adapta tuturor vârstelor și nivelurilor de cunoștințe în limba engleză și prin care se poate exersa gramatica, ortografia, scrierea și punerea cuvintelor în ordine este Word Jumble Race. Se joacă pe echipe, iar fiecare echipă trebuie să scrie 3-5 propoziții folosind culori diferite. Trebuie tăiat fiecare cuvânt de pe foaie, iar bilețelele vor fi puse într-o pălărie. Fiecare echipă trebuie să încerce să formuleze toate propozițiile, iar prima care termină este cea câștigătoare.

3. Jocuri de învățat engleza – Hot Seat

Tot pe lista de jocuri în engleză pentru copii punem și Scaunul fierbinte (sau Hot Seat) pentru că îți poți exersa vocabularul, capacitatea de ascultare și vorbirea. Avem nevoie de două echipe (sau mai multe, în funcție de numărul copiilor). Pe un scaun, unul dintre participanți va fi așezat cu fața către echipa adversă și cu spatele către coechipieri. Un coechipier ține în mână o hârtie pe care scrie un cuvânt. Un alt coechipier trebuie să ofere indicii pentru ca cel de pe scaun să ghicească cuvântul scris pe hârtie în limita de timp stabilită la începutul jocului. Fiecare membru al echipei trebuie să ghicească un cuvânt, iar echipa cu cele mai multe cuvinte ghicite câștigă.

Acestea sunt doar câteva jocuri în engleză pentru copii, însă unele dintre cele mai distractive, prin care copilul tău poate învăța foarte ușor cuvinte noi, reguli de gramatică, să se încadreze într-un timp limită, să ordoneze cuvinte pentru a crea propoziții și multe alte life skills în limba engleză.

 

Sursă foto: freepik.com

 

About Author

Related posts

Motivația intrinsecă și motivația extrinsecă – cum le aplicăm într-un mod sănătos în procesul de învățare a limbii engleze?

În fiecare zi, elevii se confruntă cu o varietate de sarcini și provocări, iar ceea ce îi motivează să le abordeze poate avea un impact semnificativ asupra rezultatului final. Motivația intrinsecă și cea extrinsecă sunt două forțe puternice care îi ghidează pe elevi în...

Citeşte mai departe