4 motive pentru a-ți trimite copilul într-o tabără de vară în limba engleză și beneficiile acesteia

4 motive pentru a-ți trimite copilul într-o tabără de vară în limba engleză și beneficiile acesteia

Vacanța de vară este perioada din an în care copiii pot descoperi noi activități, mai ales că au suficient timp pentru a explora diverse opțiuni chiar din primii ani de școală. Taberele au fost și vor rămâne una dintre cele mai interactive moduri de a-i ajuta pe școlari să își dezvolte diverse abilități și competențe, iar cele de limbi străine sunt preferate atât de cei mici, cât și de părinți.

Există o varietate destul de mare de tabere de vară la care îți poți înscrie copilul, astfel încât să își aprofundeze cunoștințele dobândite în timpul anului școlar, precum și să își facă prieteni noi și să se simtă bine și să socializeze cu aceștia.

Cum limba engleză este una dintre disciplinele studiate din școala primară, o astfel de tabără poate fi o alegere potrivită pentru cel mic, iar în acest articol poți descoperi 4 motive pentru a-l înscrie la una, precum și beneficiile unei asemenea experiențe.

Cuprins:

 1. Tabere de vară pentru copii: variante în România și în străinătate
 2. Tabără în engleză: cele 4 motive pentru a-ți înscrie copilul
 3. Beneficiile unei tabere de vară pentru copii

 

1. Tabere de vară pentru copii: variante în România și în străinătate

4 motive pentru a-ți trimite copilul într-o tabără de vară în limba engleză și beneficiile acesteia

În ultimii ani, ofertele de tabere de vară pentru copii s-au extins destul de mult, astfel că acum poți alege împreună cu cel mic dacă dorește sa meargă în România sau în străinătate.

Dacă ai un copil care merge pentru prima data într-o tabără de vară, România este probabil o alegere potrivită, însă dacă cel mic este deja obișnuit cu astfel de plecări, îl poți trimite într-o tabără în străinătate, iar cele din Anglia sunt printre preferatele părinților, dar și ale copiilor.

Printre cele mai căutate sunt taberele de engleză, aceasta fiind una dintre limbile străine cel mai des studiate în școlile din România, iar aprofundarea ei nu poate aduce decât beneficii, mai ales atunci când practica se face în țara în care aceasta se vorbește nativ.

2. Tabără în engleză: cele 4 motive pentru a-ți înscrie copilul

4 motive pentru a-ți trimite copilul într-o tabără de vară în limba engleză și beneficiile acesteia

Taberele de vară în România, cum sunt cele urbane, sunt deja o obișnuință printre mulți părinți care își doresc pentru copiii lor experiențe unice din care să învețe, dar și să viziteze alte orașe în același timp.

Atunci când alegi să îți trimiți copilul într-o tabără de vară de engleză, însă, ai putea avea în vedere și următoarele 4 beneficii:

 

 • Expunerea la mediul academic internațional

 

Fie că este vorba despre Anglia sau o altă țară în care se vorbește limba engleză, o vizită acolo este o experiență unică pentru orice copil. Taberele de vară sunt și unul dintre principalele moduri de a vedea ce înseamnă mediul internațional și de a interacționa cu persoane din alte culturi, inclusiv în relație cu  profesori din alte sisteme de învățământ șicu  elevi de aceleași vârste.

 

 • Aprofundarea limbii engleze cu vorbitori nativi

 

Chiar dacă ai un copil care a urmat cursuri de limba engleza încă de mic, nimic nu se compară cu exersarea acesteia cu vorbitori nativi, iar o tabără de vară poate fi o ocazie excelentă în acest scop. Mai mult, prin faptul că cel mic va interacționa cu alți copii de vârste apropiate îi va da și încredere în sine.

 

 • Deprinderea unor noi abilități și competențe

 

O tabără de vară, fie că este în limba engleză sau de alt fel, îți va ajuta copilul să se descurce singur în diverse situații. Acesta poate învăța să comunice mai bine, să fie creativ sau, dacă este mai timid, această experiență poate fi prima care îl va ajuta să își învingă temerile ă, mai ales că va participa la diverse activități care au la bază dezvoltarea abilităților și competențelor de comunicare, dar și sociale.

 

 • Vei avea un copil independent care știe ce vrea

 

Dacă îți dorești un copil independent care să știe ce vrea și cum să se descurce, taberele de vară pot fi un prim pas în această direcție. Astfel de experiență îl vor ajuta pe cel mic să găsească soluții, să gândească logic și chiar să știe să comunice eficient de la vârste fragede. Aceste deprinderi îi vor folosi mai târziu, când va fi nevoit să facă alegeri legate de studii și de viitorul său.

3. Beneficiile unei tabere de vară pentru copii

4 motive pentru a-ți trimite copilul într-o tabără de vară în limba engleză și beneficiile acesteia

Atât taberele de vară în România, cât și cele  în străinătate sunt ocazii excelente pentru un copil să socializeze, să își dezvolte abilitățile de comunicare și să lege noi prietenii.

Beneficiile unei tabere în engleză sunt destule, iar printre ele se numără și următoarele:

 • aprofundarea limbii engleze, care să îi permită studiul în altă țară, mai ales în cazul adolescenților;
 • dezvoltarea vorbirii în cazul copiilor mici;
 • acces la alte metode de învățare în afara celor tradiționale, mai ales în cazul taberelor în străinătate;
 • sporirea încrederii în sine și consolidarea  atitudinii de ,,pot și singur’’.

Printre beneficiile unei tabere de vară pentru copii, indiferent că este în engleză sau nu, se numără și relaxarea și posibilitatea de a vizita muzee și obiective turistice, dacă plecarea este în afara țării.

În concluzie, dacă dorești o experiență unică pentru copilul tău, taberele de vară de engleză din România sau din străinătate sunt ocazia ideală pentru acesta de a cunoaște alte culturi și de a obține expunere la medii internaționale care să îl ajute să își dezvolte orizonturile.

Sursa foto: Pexels.com

 

 

 

About Author

Related posts

Poeziile de dragoste în engleză, ca instrumente educative Explorează unii dintre cei mai interesanți poeți din literatura engleză!-min

Poeziile de dragoste în engleză ca instrumente educative: Explorează unii dintre cei mai interesanți poeți din literatura engleză!

Dragostea este un sentiment universal care a inspirat creații artistice în fiecare cultură și epocă. Poeziile de dragoste reprezintă o sursă de expresie emoțională și rafinament lingvistic, fiind un mod captivant de învățare și îmbunătățire a limbii engleze pentru elevii de gimnaziu și adolescenți....

Citeşte mai departe
Pronumele personal în engleză, piesele puzzle ale comunicării eficiente metode de învățare, de la mic, la mare + Definiții și exemple-min

Pronumele personal în engleză, cheia comunicării eficiente: metode de învățare, de la mic, la mare + Definiții și exemple

Pronumele personale sunt o parte importantă a învățării limbii engleze. Acestea sunt ghizii subtili ai unei conversații și au capacitatea de a indica cine face acțiunea și cine o primește. Dincolo de simpla denumire a persoanelor, pronumele adaugă nuanță și profunzime în comunicare. De...

Citeşte mai departe
Engleza britanică, calea către certificări de renume Despre diferențele de vocabular și gramatică între engleza americană și cea britanică

Engleza britanică, calea către certificări de renume: Despre diferențele de vocabular și gramatică dintre engleza americană și cea britanică

Limba engleză își are rădăcinile în insulele britanice, dar s-a răspândit și a evoluat în mod distinct și în SUA, dar și alte zone ale lumii. Astfel, au apărut variantele britanică și americană ale limbii engleze, care, deși împărtășesc multe elemente comune, prezintă și...

Citeşte mai departe