2 - expresii în engleză - restaurant

Expresii uzuale în engleză pe care orice adolescent trebuie să le cunoască atunci când merge în vacanță în străinătate

Engleza este una dintre cele mai vorbite limbi din lume, indiferent de țara în care te afli, fiind un mod de legătură între oameni la nivel mondial. Din acest motiv, învățarea și cunoașterea acesteia a devenit un „must” încă de la cele mai fragede vârste, fiind de ajutor oricărui adolescent pentru a se putea dezvolta din punct de vedere educativ, dar și atunci când merge în vacanțe în străinătate.

Dacă ești curios care sunt principalele expresii uzuale în engleză, pe care ar trebui să le cunoști atunci când mergi în vacanță într-o locație din afara României, citește acest articol.

 

Cuprins:

  1. Expresii uzuale în engleză

1.1 Expresii uzuale în engleză de salutare/introducere

1.2 Expresii uzuale în engleză pentru instrucțiuni

1.3 Expresii uzuale în engleză de mulțumire

  1. Expresii în engleză folosite în restaurante
  2. De ce este important să iei cursuri de limba engleză

 

1.  Expresii uzuale în engleză

Indiferent de care este nivelul tău de limba engleză, dacă faci cursuri online sau față în față atunci când mergi în vacanță în altă țară, există câteva expresii, utilizate la nivel internațional, astfel încât să te poți înțelege cu interlocutorii tăi, care pot sau nu ști engleză. Acestea au devenit universal valabile, mai ales în domeniul turistic, tocmai pentru că fac comunicarea mult mai ușoară.

1.1. Expresii uzuale în engleză – saluturi, prezentare

Atunci când te întâlnești pentru prima dată cu cineva, este politicos să faceți cunoștință și să saluți persoana în cauză. De aceea vei începe conversația cu o formulă de salut, urmată de numele tău și poate câteva cuvinte despre tine. Este foarte important să fii politicos și să arăți interes pentru persoana respectivă întrebând-o aceleași lucruri.

1.1- expresii uzuale în engleza - persoane care se introduc

Formule de salut: 

Hello! – Bună ziua!/Bună!

Hello! – Bună ziua!/Bună!

Hi! – Bună

Good morning! – Bună dimineața!

Good afternoon! – Bună ziua!

Good evening! – Bună seara!

 

Fraze care te pot ajuta pentru a te prezenta: 

Hello! My name is … Nice to meet you! What’s your name? – Bună! Numele meu este… Încântat/ă de cunoștință! Cum te cheamă? 

Pleasure to meet you! – Îmi pare bine (de cunoștință)!

Nice to see you again! How are you doing? – Îmi pare bine să te văd din nou! Ce mai faci? (folosită pentru persoanele cu care te cunoști deja)

 

Frază pentru a introduce pe cineva

Have you met …..? – L-ai cunoscut/Ai cunoscut-o pe ….?

Hello! This is ….., my friend! – Bună! Ți-l/Ți-o prezint pe…., prietenul meu/prietena mea!

 

După ce ați trecut de prezentări, puteți face ceea ce se cheamă „small talk” – conversație despre subiecte lejere, pentru a face trecerea către o discuție mai serioasă sau doar pentru a fi politicoși și a evita momentele jenante de liniște totală. Poți întreba despre starea de spirit generală a persoanei (How are you? / How are you doing? – Cum mai esti?; Are you feeling well – Te simți bine?) sau poți pune câteva întrebări mai generale (What do you study? – Ce studiezi? What do you do for a living – Cu ce te ocupi?)

 

1.2. Expresii uzuale în engleză – instrucțiuni

Unul dintre cele mai importante lucruri atunci când te afli într-o țară străină este să știi cum să ceri indicații atunci când ai nevoie de ajutor pentru a găsi un anumit loc sau pur și simplu ai nevoie de câteva informații.  

 

În primul rând, nu uita că persoanei pe care o abordezi pentru ajutor trebuie să îi arăți respect și să-ți ceri scuze pentru deranj:

Excuse me! Hello, sorry to bother you! – Fiți amabil/ă! Bună ziua, iertați-mă că vă deranjez!

Excuse me! Hi, would you be so kind as to… – Fiți amabil/ă! Bună ziua, sunteți drăguț/ă să…?

 

Expresii pentru direcție: 

Can you tell me where is the… ? – Ai putea să-mi spui unde este….?

How far is the… ? – Cât de departe este….?

Where can I find the….? – Unde aș putea să găsesc?

How do I get from here to the…..? Cum ajung de aici la ….?

 

1.3.  Expresii uzuale în engleză de mulțumire

Atunci când o persoană face ceva pentru tine, este de bun simț să îi mulțumești pentru ajutorul dat. Poți face acest lucru folosind expresiile:

Thank you for your helping – Mulțumesc pentru ajutor!

Thanks for everything – Mulțumesc pentru tot!

 

2.  Expresii în engleză folosite la restaurante

O parte foarte importantă a vacanțelor este mersul la masă la restaurant. De aceea va trebui să cunoști principalele expresii, astfel încât comanda ta să fie exact ceea ce ți-ai dorit. Ar fi de preferat ca mereu să încerci mâncărurile și băuturile tradiționale în țara vizitată, pentru că sunt o parte importantă a culturii respective. 

 

Iată câteva expresii folositoare:

Can I have a glass of water? – Îmi puteți aduce un pahar cu apă?

I would like a –  Aș dori …

Could you bring us a…? – Ne-ați putea aduce un/o…

Can I have the bill, please? – Îmi aduceți nota, vă rog?

How much do we owe you? – Cât vă datorăm?

2 - expresii în engleză - restaurant

3.  De ce este important să urmezi un curs de limba engleză

După cum am mai menționat, limba engleză a devenit de circulație internațională. Mai mult, majoritatea noilor tehnologii și a studiilor folosesc engleza, motiv pentru care înțelegerea acesteia îți oferă acces la cunoaștere.

Iată care sunt principalele avantaje atunci când faci cursuri de limbă engleză pentru adolescenți

  1. Poți călători oriunde în lume și poți înțelege cât mai mult din cultura locurilor.
  2. Poți merge la studii în străinătate.
  3. Poți avea acces la diverse cursuri de dezvoltare.
  4. Șansele de angajare sunt mult mai mari.
  5. Poți merge în stagii de voluntariat internaționale.

Cu siguranță, astăzi internetul te va ajuta ca să te descurci mult mai bine atunci când vei pleca într-o țară străină, însă, cu toate acestea, limba engleză fi aliatul tău numărul 1.

 

Sursa foto: pexels.com

 

English Kids Academy (EKA), singura organizaţie educaţională care aplică programul RULER (de la Yale University) de dezvoltare a inteligenţei emoţionale, organizează cursuri de limba engleză față în față, hybrid şi online pentru copii de 4-18 ani, pe întreaga durată a anului şcolar. EKA însă oferă #maimultdecâtengleză: cursuri şi tabere de vară, conferinţe, program de schimburi culturale, club de lectură. Pentru informaţii şi înscrieri, contactaţi [email protected].

About Author

Related posts

Gradele de comparație în engleză

Gradele de comparație în engleză: Cum să treci de la „worst” la „best” în cel mai scurt timp posibil

Limba engleză este cunoscută pentru bogăția sa în ceea ce privește gradul de comparație, care ne permite să exprimăm diferențe și similarități între obiecte sau persoane. Gradele de comparație în limba engleză sunt: pozitivul, comparativul și superlativul. În acest articol vom explora în detaliu...

Citeşte mai departe
Poeziile de dragoste în engleză, ca instrumente educative Explorează unii dintre cei mai interesanți poeți din literatura engleză!-min

Poeziile de dragoste în engleză ca instrumente educative: Explorează unii dintre cei mai interesanți poeți din literatura engleză!

Dragostea este un sentiment universal care a inspirat creații artistice în fiecare cultură și epocă. Poeziile de dragoste reprezintă o sursă de expresie emoțională și rafinament lingvistic, fiind un mod captivant de învățare și îmbunătățire a limbii engleze pentru elevii de gimnaziu și adolescenți....

Citeşte mai departe