EKA Vlogging Competition, concursul care îşi echipează participanţii cu competenţe pentru o viaţă: 3 ateliere pregătitoare pentru adolescenţi creativi

Autor: Ilinca Stroe

“Dă-i cuiva un peşte, şi l-ai hrănit pentru o zi. Învaţă-l să pescuiască, şi l-ai hrănit pentru toată viaţa.”

(Lao Zu, filosof chinez, fondatorul taoismului)

Un concurs e, în primul rând, o întrecere cu noi înşine. Mai este prilej de emoţie şi entuziasm. Un moment în care îţi testezi capacităţile. Un efort motivat de un premiu. Şi, desigur, un demers marcat puternic de o singură dorinţă: aceea de a fi cel mai bun dintr-un colectiv.

Rareori este concursul şi prilej de dobândire de noi competenţe. Totuşi, exact în asta am reuşit să îl transformăm, la English Kids Academy: EKA Vlogging Competition, care reprezintă ediţia a V-a a concursului nostru anual The Fresh Voice of EKA, le-a oferit de data aceasta potenţialilor concurenţi (adolescenţi de 12-18 ani) ocazia să înveţe, înainte de a concura.

Prin trei ateliere pregătitoare, trainerii şi colaboratorii EKA i-au echipat pe participanţi cu tehnicile, abilităţile şi ponturile necesare pentru ca vlogul pe care îl înscriu la concurs să fie unul de calitate, cu şanse de succes şi, nu în ultimul rând, realizat cu bucurie şi cu încredere în sine!

La primul training, susţinut online pe data de 18 decembrie 2020, copiii au aflat

 •             care sunt asemănările dintre public speaking, blogging şi vlogging
 •             care este structura unui vlog
 •             ce aspecte tehnice trebuie avute în vedere la realizarea unui vlog
 •             cum să se prezinte într-un vlog
 •             ce „ingrediente” să includă în storyul împărtăşit pe vlog
 •             cum să abordeze în mod eficient şi atrăgător tema concursului (reputaţia online)
 •             care sunt paşii de urmat pentru pregătirea vlogului de concurs

La cel de al doilea atelier de lucru, care a avut loc pe 29 ianuarie 2021, participanţii au învăţat

 • după ce criterii să evalueze calitatea unui vlog
 • cum să structureze un vlog
 • ce tehnici de filmare să utilizeze
 • ce reguli să respecte în ce priveşte unghiul de filmare, lumina, sunetul şi fundalul
 • ce programe de editare video să folosească
 • cum să îşi construiască o imagine (vestimentaţie, tonul vocii, gesturi, atitudine, accesorii)
 •  cum să prezinte scriptul în mod încrezător, convingător şi eficient

Cel de al treilea training pentru potenţialii concurenţi ai EKA Vlogging Competition va avea loc pe 19 februarie, cu doar 10 zile înainte de termenul-limită pentru înscrierea la concurs, pentru a le da participanţilor un ultim impuls şi o scânteie de inspiraţie în plus, înainte de realizarea vlogurilor proprii.

De data aceasta, învăţătura provine de la o autoritate în domeniu: The Vlogging Academy, adevărată formatoare de vloggeri români adolescenţi la nivel naţional, întemeiată de Asociația Station Europe cu sprijinul Fundației Robert Bosch. Iar trainerul cu care vor lucra copiii EKA se anunţă excepţional: o antreprenoare socială de 23 de ani ce figurează în clasamentul Forbes 30 under 30 pentru România, actualmente studentă la Minerva Schools, program universitar de elită din SUA.

Vă reconfirmăm, deci, şi cu ocazia EKA Vlogging Competition, că la EKA vă oferim, substanţial şi concret, #maimultdecâtengleză: anume, abilităţi de public speaking şi o competenţă digitală valoroasă cum este realizarea de vloguri. Vă aşteptăm să vă înscrieţi la concurs până pe 28 februarie 2021!

English Kids Academy (EKA), singura organizaţie educaţională care aplică programul RULER (Yale University) de dezvoltare a inteligenţei emoţionale, organizează cursuri de limba engleză față în față, hybrid şi online pentru copii de 4-18 ani, pe întreaga durată a anului şcolar. EKA însă oferă #maimultdecâtengleză: cursuri şi tabere de vară, conferinţe şi ateliere de lucru pentru copii şi părinţi, club de lectură, evenimente. Pentru informaţii şi înscrieri, contactaţi [email protected].

About Author

Related posts