EKA, membru Eaquals. Un statut special cu 5 atuuri pentru copii și părinți

Autoare: Ilinca Stroe

 

Doar 2 centre pentru copii membre Eaquals în România

A fi membru Eaquals, USP rar

Ce este Eaquals: misiunea

Ce este Eaquals: 3 obiective principale

Eaquals și clientul

Ultima inspecție Eaquals la EKA

Punct forte/Atu 1

Punct forte/Atu 2

Punct forte/Atu 3

Punct forte/Atu 4

Punct forte/Atu 5

Beneficiul sintetizat pentru copiii EKA

 

 

Dintre zecile de centre de cursuri pentru copii existente pe teritoriul României, numai două sunt membre acreditate ale unei organizații-reper pentru oricine învață o limbă străină: Eaquals. International House (IH) București, cu diviziile sale de engleză pentru copii (English Kids Academy) și germană pentru copii (Die Deutsche Akademie Bukarest) are acest statut de elită.

 

Dar, dincolo de faptul că a fi membru Eaquals e o calitate rară în România, dincolo de prestigiul ce se răsfrânge dinspre această organizație asupra centrelor afiliate, de ce este relevantă apartenența EKA la Eaquals? Ce importanță are aceasta pentru clientul EKA obișnuit, pentru copilul care vine la cursul de la engleză sau de germană și, implicit, pentru părinții lui?

 

Răspundem la aceste întrebări pornind de la rostul și rolul Eaquals. Evaluation and Accreditation of Quality Language Services e o organizație britanică non-profit înființată în 1991 și care are în prezent drept membri acreditați universități și centre de limbi străine din peste 30 de țări din întreaga lume. Consultantă a Consiliului Europei pe chestiuni de politici lingvistice, Eaquals are ca misiune promovarea excelenței în educația lingvistică.

 

Și aceste trei obiective principale:

1) să optimizeze experiența de învățare a celor care învață limbi străine, prin dezvoltarea unor standarde de predare a limbilor moderne

2) să ofere furnizorilor de cursuri de limbi străine acreditare pe baza acelor standarde

3) să asigure resurse practice, training, îndrumare și sprijin tuturor celor care lucrează în domeniul limbilor moderne

 

Așadar, Eaquals vizează direct succesul cursantului în învățarea unei limbi străine, pentru obținerea acestuia organizația punând la dispoziția cursantului sfaturi, resurse, expertiză, sprijin. De altfel, prin materialele sale informative EKA le aduce la cunoștință copiilor și părinților că, în calitate de clienți ai unui centru membru Eaquals, ei pot transmite feedback despre centru direct către Ombudsmanul Eaquals.

 

Ce alte beneficii directe ale apartenenței EKA la Eaquals au copiii? Să le descoperim prin prisma a cinci dintr-un total de 55 de puncte forte evidențiate de cea mai recentă inspecție Eaquals la IH București (ianuarie-februarie 2022). Inspecția a cuprins și întâlniri directe între inspectori și cursanți EKA, iar mesajele acestora din urmă pot fi aproximate pe baza punctelor tari identificate, pentru a reliefa atuurile.

 

Punct forte 1: feedbackul este analizat periodic și aplicat pentru a perfecționa procedurile academice și administrative.

Atu 1:  „Simt că reclamațiile și sugestiile mele sunt ascultate la EKA, se respectă ceea ce am de spus și se acordă importanță părerilor mele. Simt că am de jucat un rol în îmbunătățirea serviciilor care mi se acordă și în felul cum evoluează EKA.”

 

Punct forte 2: programa și schemele de predare sunt coerente și monitorizate periodic.

Atu 2: „Cred că materia care mi se predă este atent selectată și mereu adusă la zi. Ordinea în care mi se predă este logică și simt că fac progrese conform unui parcurs de învățare bine pus la punct.”

 

Punct forte 3: toată informația necesară le este comunicată clar clienților.

Atu 3: „Mi se spune tot ceea ce am nevoie să știu despre activitățile și ofertele EKA, dar și referitor la performanța mea școlară, mai ales din perspectiva examenelor Cambridge. Mă simt bine îndrumat/ă la tot pasul.”

 

Punct forte 4: angajații EKA se bucură de termeni de angajare foarte buni, echitabili, cu extraordinare oportunități de dezvoltare profesională continuă.

Atu 4: „Profesoarele și personalul EKA sunt întotdeauna amabili cu mine, au o atitudine pozitivă și îmi rezolvă problemele eficient, cu zâmbetul pe buze.”

 

Punct forte 5: sediile EKA sunt curate și bine întreținute.

Atu 5: „Mă simt bine la EKA. E un spațiu primitor, dotat cu de toate, unde sunt în largul meu și unde îmi face plăcere să merg să învăț!”

 

În concluzie, apartenența EKA la Eaquals se traduce, pentru clienții noștri mici și mari, în beneficiul sintetizat că aceștia găsesc la noi ceea ce își doresc, așa cum își doresc, alături de profesioniști. Pe scurt, garanția unui „ce”, „cum”, „cu cine” și „unde” aflate sub semnul excelenței.

 

English Kids Academy (EKA), singura organizaţie educaţională care aplică programul RULER (Yale University) de dezvoltare a inteligenţei emoţionale, organizează cursuri de limba engleză față în față, hybrid şi online pentru copii de 4-18 ani, pe întreaga durată a anului şcolar. EKA însă oferă #maimultdecâtengleză: cursuri şi tabere de vară, conferinţe, program de schimburi culturale, club de lectură. Pentru informaţii şi înscrieri, contactaţi [email protected].

 

 

 

 

About Author

Related posts