Diferenta dintre bilingv si intensiv Cum pot invata copiii limba engleza cu ajutorul cursurilor potrivite

Diferența dintre bilingv și intensiv – Cum pot învăța copiii limba engleză cu ajutorul cursurilor potrivite?

Potrivit statisticilor, limba engleză este a treia cea mai vorbită din lume, după chineză (dialectul mandarin) și spaniolă, cu peste 360 de milioane de vorbitori nativi. Pornind de la acest lucru, învățarea limbii engleze poate începe încă de o vârstă fragedă, cu ajutorul jocurilor pentru copii și aprofundând cunoștințele pe parcurs. 

În acest articol poți descoperi care este diferența dintre cursurile bilingve și cele intensive, astfel încât să poți lua o decizie pentru viitorul copilului tău.

Cuprins:

    1. Ce înseamnă termenul “bilingv” și cum se învață limba engleză în acest fel?
    2. Bilingv vs. intensiv – Care sunt recomadarile specialiștilor în domeniu?
    3. Pronunția cuvintelor în engleză – Care sunt cele mai ușoare cuvinte pentru copilul tău și cum le poate învață mai repede și bine?

 

1. Ce înseamnă termenul “bilingv” și cum se învață limba engleză în acest fel?

Ce este bilingv si cum se invata limba engleza in acest fel

Ca o definiție, termenul bilingv înseamnă vorbirea și/sau scrierea în două limbi. Nu este neapărat o regulă, dar o persoană care vorbește două limbi poate și scrie cu ușurință în limbile respective.

În ceea ce privește cursurile școlare, există instituții unde predarea se face în două limbi, cel mai des întâlnit caz fiind predarea în limba română și în engleză. Acest tip de predare se concentrează pe dezvoltarea capacităților elevilor, pentru ca aceștia să se poată descurca în comunitățile multiculturale. Educația bilingvă este des întâlnită în România și reprezintă un instrument educațional ce permite învățarea și stăpânirea deplină a două limbi, scris și vorbit.

Și cum comunicarea în limba engleză este facilă și utilă totodată, este recomandat ca părinții să își îndrepte atenția catre cursurile dedicate celor mici, pentru o bună pregătire încă din primii ani de educație.

2. Bilingv vs. intensiv – Care sunt recomandarile specialiștilor în domeniu?

Bilingv vs. intensiv Care sunt recomadarile specialistilor in domeniu

Dacă definiția termenului bilingv este deja înțeleasă, să trecem la intensiv. Un exemplu în acest sens este predarea unor cursuri de limba engleză în școală cu o frecvență intensivă, în comparație cu anumite instituții. Cu alte cuvinte, elevii vor avea mai multe ore de limbă străină (sau engleză, în acest caz), iar examinările se vor baza în bună măsură pe acest fapt.

Cursurile intensive de limba engleză ajută la perfecționarea cunoștințelor și sunt construite în așa fel încât să se poată facă trecerea de la nivelele de începători către cele de intermediari sau avansați. În mod normal, cursurile intensive de limba engleză se adresează celor care au parcurs deja 3 sau 4 ani de cursuri în limba engleză.
Există școli unde limba engleză presupune programarea a cel puțin 10 cursuri pe săptămână. La fel poate fi și cazul cursurilor particulare de limba engleză, unde participanții accesează informațiile cuprinzătoare, mai mult decât, poate, sunt predate în școală.

Copiii pot accesa cursuri intensive de engleză și se pot face testări în acest sens pentru ca profesorul să își poată da seama la ce nivel se află cei interesați. Astfel, se va putea stabili numărul de ore necesare pentru a parcurge în mod corect cunoștințele de limba engleză potrivite vârstei celor mici.

3. Pronunția cuvintelor în engleză – Care sunt cele mai ușoare pentru copilul tău și cum le poate învață mai repede și bine?

Pronuntia cuvintelor in engleza Care sunt cele mai usoare pentru copilul tau si cum le poate invata mai repede si bine

Pronunția în limba engleză este destul ușoară, însă acest lucru nu înseamnă că toată lumea poate vorbi această limbă. În cazul celor mici, primele cunoștințe de limba engleză pot începe cu numărarea de la 1 la 10 și învățarea animalelor și a obiectelor din jur cu ajutorul jocurilor. Fotografiile sunt de asemenea de folos pentru că îi ajută pe micuți să asocieze cuvântul în limba engleză cu un obiect cunoscut.

La cursurile dedicate, primul lucru învățat este pronunția în engleză a literelor, urmată de pronunția cuvintelor. De asemenea, cântecelele cu alfabetul în limba engleză sunt de ajutor pentru copii pentru că acestea rămân în memorie, sunt ușor de cântat și sunt de asemenea folositoare în dezvoltarea aptitudinilor de comunicare.

Așadar, există diferențe între bilingv și intensiv. Părinții care vor ca micuții lor să învețe o primă limba străină pot alege engleza britanică încă din anii grădiniței, urmând că apoi sa intensifice cursurile de acest gen în următorii ani de școală și chiar în particular, cu ajutorul cursurilor dedicate.

 

Sursă foto: pixabay.com

 

About Author

Related posts

Motivația intrinsecă și motivația extrinsecă – cum le aplicăm într-un mod sănătos în procesul de învățare a limbii engleze?

În fiecare zi, elevii se confruntă cu o varietate de sarcini și provocări, iar ceea ce îi motivează să le abordeze poate avea un impact semnificativ asupra rezultatului final. Motivația intrinsecă și cea extrinsecă sunt două forțe puternice care îi ghidează pe elevi în...

Citeşte mai departe