Cântece în engleză – cum să exersezi limba engleză acasă, cu copilul tău? Metode simple și eficiente de a utiliza muzica

Cum exersezi lima engleza acasa cu copilul tau Metode simple si eficiente de a utiliza cantece in engleza

Cântece în engleză – cum să exersezi limba engleză acasă, cu copilul tău? Metode simple și eficiente de a utiliza muzica

Chiar dacă micuțul tău participă la cursuri de limbă engleză, este nevoie să exerseze și acasă pentru a fixa cunoștințele dobândite. Cu toate că acesta este rolul temelor pentru acasă, există și alte metode mai distractive pentru copii să recapituleze ceea ce au învățat. Copiii iubesc muzica. Astfel, poți să te ajuți de cântece în engleză pentru copii pentru a ajunge la rezultatul dorit. 

 

Cuprins:

  1. Cântecele și cursurile de limba engleză – Importanța exersării limbii engleze 
  2. Cântece pentru copii în engleză – de ce muzica?
  3. Muzică pentru copii în engleză – cum utilizăm cântecele?

 

1. Cântecele și cursurile de limba engleză – Importanța exersării limbii engleze

Exersarea unei limbi străine este vitală pentru a avansa în nivel, odată cu adunarea cunoștințelor. Asemenea unor trepte, informațiile trebuie clădite pas cu pas pentru a putea avansa. Dacă acest proces nu se întâmplă treptat, copilul va rămâne cu goluri și acest lucru îl va opri în a mai atinge o performanță în limba engleză. 

Însă nici nu poți suprasolicita copilul să lucreze mereu suplimentar, deoarece ar putea dezvolta o repulsie pentru limba engleză în sine, ceea ce nu este de dorit.

Cu toate că la cursurile de engleză ei adună o mulțime de informații, este foarte important ca ele să fie fixate și stocate. Este de preferat să existe în programul copilului minim o activitate în care să aibă șansa să recapituleze ceea ce a învățat la cursuri, în afară de tema pentru acasă.

 

2. Cântece pentru copii în engleză – de ce muzica?

Poți utiliza metode plăcute pentru copii și în același timp de efect. Un exemplu foarte bun, care vine ca o completare a cursurilor online, este exersarea prin cântece în engleză pentru copii. 

Gândește-te în primul rând la reclamele pe fond muzical, pe care le auzi la radio sau la TV. Cu siguranță ai reținut numele unui brand fără să vrei sau uneori fredonezi un cântec de la un spot publicitar în minte, fără să te gândești neapărat la produsul sau brand-ul prezentat.

Așa se întâmplă și atunci când copiii ascultă muzică în engleză.

Însă, având o parte de cunoștințe, procesul nu mai este la fel de haotic, ci dimpotrivă, mintea lor procesează informația primită prin cântec și o așază la un loc cu restul informațiilor asemănătoare deja învățate.

Este dovedit că îmbinarea anumitor cuvinte cu sunete poate asigura memorarea informației mai ușor. Cântecele pentru copii sunt create pentru a fi ușor de ținut minte și totodată educative. Repetiția în refren a anumitor cuvinte va facilita stocarea lor în mintea copilului. Mai mult, asocierea dintre anumite sunete și cuvinte poate ajuta la acest proces. De exemplu, asocierea unui mieunat cu cuvântul pisică, nu neapărat cu imaginea ei susține acest concept.

 

3. Muzică pentru copii în engleză – cum utilizăm cântecele?

Chiar dacă ai sau nu cunoștințe de limbă engleză, îți poți ajuta copilul să exerseze acasă. Există numeroase surse unde poți găsi cântece în engleză, gratuit. Poți aplica anumite metode pentru a avea succes.

Alege pentru început cântece pe care copilul tău vrea să le asculte, cu condiția să fie în limba engleză. Prin această acțiune, îl vei face să își dorească în primă fază să asculte cântece în engleză. Dă-i copilului libertatea de a alege, deoarece va fi încântat și asta e ceea ce îți dorești pentru început

Mai apoi, încearcă să restrângi aria cântecelor, incluzând cântecele care de fapt te interesează și ai vrea să le asculte. Copiii se plictisesc destul de repede, de aceea cu siguranță va asculta și cântecele propuse de tine. 

Pentru a-i da încredere că poate asculta și înțelege un cântec în engleză, caută ceva simplu de tipul: „alfabetul în engleză cântec”. Copilul va fi încurajat și mândru că știe deja informațiile respective. Astfel, el o să își dorească să fie la fel de bun și la restul cântecelor pe care le va asculta. Așa că fără efort, copilul va avea motivația să rețină cuvintele din cântec. 

După acest punct, totul devine mai ușor și copilului îi va plăcea să exerseze limba engleză. Îl poți ruga chiar să te învețe și pe tine cântecul. Astfel, își va da și mai mult silința de a învăța versurile în engleză, ca să fie capabil să te învețe la rândul lui pe tine. Mai mult, dacă știe și traducerea lor, îl poți ruga să îți explice despre ce anume este vorba în cântec. Copilul va simți că rolurile sunt inversate și va avea satisfacția că te-a învățat și el pe tine ceva. 

 

Așadar, exersarea limbii engleze trebuie să existe și în afara cursurilor, fie ele pentru copii sau pentru adolescenți, pentru a atinge nivelul dorit. Metodele interactive de învățare sunt cele mai apreciate de copii și părinți, deoarece se ajunge la rezultatul dorit, iar părintele petrece timp cu copilul. Metoda cu cântecele în engleză este una pe care o poate utiliza orice părinte, cu sau fără cunoștințe de limbă engleză. Pe lângă cunoștințele acumulate, copiii se distrează și devin mai încrezători în propriile capacități, ceea ce este minunat. 

 

Sursa foto: unsplash.com.

About Author

Related posts