Decembrie e magic la English Kids Academy

Decembrie e magic la English Kids Academy: 16 ateliere de lucru ca 16 cadouri minunate

Autor: Ilinca Stroe

 

Simți că vine Crăciunul

Cum așteaptă copiii Crăciunul

Magia Crăciunului la EKA

16 ateliere pentru copii (engleză, germană, cultură japoneză)

Atelierele de meșteșugit

Temele atelierelor

Fă cadou un atelier

 

Există un moment, în săptămânile premergătoare sărbătorilor de iarnă, când simțim că vine Crăciunul. Un declic. Poate fi mirosul de portocală. O adiere de aer hibernal. Sau un joc de luminițe decorative. E doar chestiune de câteva clipe care însă declanșează un flash puternic, o intuiție-fulger, un presentiment vibrant: vine Crăciunul! Iar de la acel moment încolo, până pe 25 decembrie, trăim în delicioasă așteptare.

 

Pentru copii, această așteptare e încărcată de volți de emoție. Electrizată de anticipație. Un timp parcă fermecat, când bucuriile ce vor să vină prind încet, dulce-încet, contur. Când în inimă li se strecoară senzația gâdilătoare că urmează surprize, râsete și bunătăți, iar întreaga atmosferă e parcă atinsă de o zână bună.

 

Aceasta e magia Crăciunului. Căreia noi, la English Kids Academy, îi deschidem în fiecare an larg porțile, pentru că știm cât de puternic îi bucură pe copii. Ea pătrunde ca o aromă în sediile noastre în luna decembrie. Atunci vin spiriduși să ne viziteze la clasă, cu cadouașe. Și atunci pregătim darul special la care ne pricepem cel mai bine: darul învățării cu plăcere.

 

Decembrie 2021 continuă această tradiție: vă așteaptă, frumos împachetate și sclipitoare, nu mai puțin de 16 ateliere de lucru pentru copii între 6 și 17 ani, în limbile engleză și germană, precum și axate pe familiarizarea cu cultura japoneză, cu durata de o oră și jumătate (germană), respectiv una sau două ore (engleză și japoneză), prețurile variind între 80 și 120 de lei.

 

Despre ce sunt atelierele? Destule au drept scop confecționarea manuală de decorațiuni dintr-o gamă generoasă, de la cele tradiționale de Crăciun la origami sau chiar și mai exotica practică furoshiki. Iar în cazul în care vă întrebați ce legătură are micul meșteșugit cu învățarea englezei, germanei sau japonezei, aflați că, potrivit unui studiu realizat în 2019 de o echipă de patru cercetători din Franța, Anglia și Suedia, rețelele neuronale care controlează abilitățile motrice fine (utilizate pentru lucrul manual) și abilitățile lingvistice sunt întrepătrunse, între cele două tipuri de abilități existând deci o legătură funcțională. Altfel spus, cine practică meșteșugitul își dezvoltă și vorbitul – în limba maternă sau în cea străină pe care o învață.

 

Apoi, am pregătit ateliere de lucru cu jocuri de rol, unde copiii, punându-și la treabă talentul actoricesc, vor personifica celebrele fantome de Crăciun (Christmas Spirits) inspirate de Dickens. De asemenea, vom picta (pe hârtie și pe tricouri) și vom face modelaj cu plastilină. Nici arta culinară nu va lipsi, un atelier fiind dedicat preparării de fursecuri, iar colindele (în germană) vor răsuna melodios din sălile de curs. Un atelier superinteresant se anunță cel despre manga (benzi desenate din Japonia), însă nici cel despre festivaluri japoneze nu-i de colo. În fine, nu mai puțin de trei ateliere de lucru sunt dedicate artei debate-ului și vorbitului în public.

 

Așa că îngăduiți-vă să rezonați cu unda de blândă magie purtată de decembrie și faceți-i copilului dumneavoastră un cadou care îl va bucura tot atât de mult pe cât îl va dezvolta.

 

Surse

theconversation.com

frontiersin.org

 

English Kids Academy (EKA), singura organizaţie educaţională care aplică programul RULER (Yale University) de dezvoltare a inteligenţei emoţionale, organizează cursuri de limba engleză față în față, hybrid şi online pentru copii de 4-18 ani, pe întreaga durată a anului şcolar. EKA însă oferă #maimultdecâtengleză: cursuri şi tabere de vară, conferinţe, program de schimburi culturale, club de lectură. Pentru informaţii şi înscrieri, contactaţi englezapentrucopii@ih.ro.

 

 

About Author

Related posts

Engleza britanică, calea către certificări de renume Despre diferențele de vocabular și gramatică între engleza americană și cea britanică

Engleza britanică, calea către certificări de renume: Despre diferențele de vocabular și gramatică dintre engleza americană și cea britanică

Limba engleză își are rădăcinile în insulele britanice, dar s-a răspândit și a evoluat în mod distinct și în SUA, dar și alte zone ale lumii. Astfel, au apărut variantele britanică și americană ale limbii engleze, care, deși împărtășesc multe elemente comune, prezintă și...

Citeşte mai departe
Prezentul simplu în engleză - învață particularitățile acestui timp verbal într-un mod simplu și eficient!

Prezentul simplu în engleză – învață particularitățile acestui timp verbal într-un mod simplu și eficient!

Prezentul simplu este unul dintre cele mai importante timpuri verbale din limba engleză, reprezentând fundamentul comunicării de zi cu zi. Este o componentă esențială a gramaticii engleze, fiind utilizat pentru a exprima acțiuni obișnuite, fapte generale și evenimente programate. De asemenea, acest timp verbal...

Citeşte mai departe
Verbele auxiliare în engleză și utilizarea lor în funcție de nivelul studiat

Verbele auxiliare în engleză și utilizarea lor în funcție de nivelul studiat

Verbele auxiliare reprezintă o componentă vitală a limbii engleze și sunt esențiale pentru înțelegerea și utilizarea corectă a structurii propozițiilor, a timpurilor verbale și a formării întrebărilor și negațiilor. Aceste verbe adaugă subtilitate și precizie comunicării în limba engleză și sunt considerate o piatră...

Citeşte mai departe