De ce să înveți o limbă străină: Descoperă avantajele cunoașterii unei alte limbi pe lângă cea maternă

Au existat momente în care te-ai gândit că ar fi fost mai bine să fi învățat anumite lucruri atunci când erai mai tânăr? Copiii rețin mult mai ușor orice informație, iar cele mai potrivite momente pentru a dezvolta anumite abilități sunt cele din perioada de copilăriei și adolescenței. 

În prezent, sunt din ce în ce mai căutate în domeniul profesional și nu numai limbile străine, cu predilecție cele de circulație internațională. Indiferent despre ce limbă este vorba, este important să cunoști cel puțin una diferită față de cea maternă. Te-ai gândit că poate ar fi o alegere excelentă să îi oferi această șansă și copilului tău? Dacă da, citește în continuare acest articol pentru a afla mai multe lucruri interesante despre acest subiect.

Cuprins

  1. De ce să înveți o limbă străină în adolescență
  2. De ce este important să înveți o limbă străină atunci când ești mic

 

1. De ce să înveți o limbă străină în adolescență

A cunoaște o limbă străină poate fi util, de cele mai multe ori, pentru a deschide anumite uși și pentru a putea atinge anumite țeluri. Chiar dacă fiul sau fiica ta a depășit vârsta copilăriei, acest lucru nu înseamnă că procesul de învățare trebuie să fie atenuat. Din contră, este important ca oamenii să învețe lucruri noi în fiecare zi, pentru ca mintea lor să rămână deschisă către experiențe noi.

Există o multitudine de metode la care poți apela pentru a-ți ajuta adolescentul să învețe mai ușor o limbă străină: totul depinde de ce fel de persoană este acesta și de cum este mai ușor pentru el să rețină anumite lucruri. De exemplu, puteți să apelați la o aplicație mobilă pe care să o folosiți zilnic împreună pentru a învăța cuvinte de baza din limba pe care acesta își dorește să o cunoască. Cu toate acestea, un dezavantaj major al acestei variante este acela că te ajută să înveți o limbă străină în așa fel încât să poți scrie la nivel conversațional și să poți înțelege parțial ce se spune în jurul tău. Atunci când vine vorba despre vorbit, multe persoane au nevoie de ceva mai mult decât o aplicație, acest aspect depinzând și de dificultatea limbii.

Cea mai utilă metodă pe care adolescentul tău o are la dispoziție pentru a învăța limba străină pe care și-o dorește este reprezentată de cursurile online pentru copii și adolescenți specializate. Interacțiunea cu o persoană este o variantă mult mai bună atunci când vine vorba despre a învăța lucruri noi. Singurii pași pe care trebuie să îi urmezi în acest sens este să descoperi mai multe informații despre cursul respectiv și să contactezi centrul care îl organizează, reprezentanții acestuia putând să te îndrume înspre o anumită grupă, în funcție de vârsta și de cunoștințele deja existente ale copilului tău.

2. De ce este important să înveți o limbă străină atunci când ești mic 

Dacă ai un copil și îți dorești ca acesta să cunoască mai multe limbi străine, atunci cea mai bună variantă este să îl încurajezi să meargă în tabere și cursuri de vară pentru a se dezvolta. La o vârstă fragedă este mult mai ușor să rețină lucruri cu un nivel mai ridicat de dificultate, iar creierul lui va asimila mult mai ușor informațiile. În prezent, cunoașterea mai multor limbi străine este la mare căutare, așa că, dacă îți dorești ca cel mic să ducă o viață sigură și stabilă în viitor, nu ezita să îl ajuți să învețe și să descopere cât mai multe lucruri care i-ar fi utile mai târziu.

Oferă-i șansa copilului tău să fie un adult de succes și să se bucure de cele mai bune și avantajoase tabere de vară și cursuri. Distracția nu înseamnă doar joacă, ci și activități care să îl ajute pe cel mic să se dezvolte. În viitor, acesta va avea mult mai multe șanse și oportunități de studii sau de angajare, va beneficia de o educație superioară și se va bucura de o carieră excelentă. În plus, copilul tău trebuie să își descopere încă de mic pasiunea și talentele pe care le are, iar tu ai îndatorirea de a-l susține în orice își dorește să facă.

Sursă foto: Pexels.com.

English Kids Academy (EKA), singura organizaţie educaţională care aplică programul RULER (Yale University) de dezvoltare a inteligenţei emoţionale, organizează cursuri de limba engleză față în față, hybrid şi online pentru copii de 4-18 ani, pe întreaga durată a anului şcolar. EKA însă oferă #maimultdecâtengleză: cursuri şi tabere de vară, conferinţe, program de schimburi culturale, club de lectură. Pentru informaţii şi înscrieri, contactaţi [email protected].

 

About Author

Related posts

Gradele de comparație în engleză

Gradele de comparație în engleză: Cum să treci de la „worst” la „best” în cel mai scurt timp posibil

Limba engleză este cunoscută pentru bogăția sa în ceea ce privește gradul de comparație, care ne permite să exprimăm diferențe și similarități între obiecte sau persoane. Gradele de comparație în limba engleză sunt: pozitivul, comparativul și superlativul. În acest articol vom explora în detaliu...

Citeşte mai departe
Poeziile de dragoste în engleză, ca instrumente educative Explorează unii dintre cei mai interesanți poeți din literatura engleză!-min

Poeziile de dragoste în engleză ca instrumente educative: Explorează unii dintre cei mai interesanți poeți din literatura engleză!

Dragostea este un sentiment universal care a inspirat creații artistice în fiecare cultură și epocă. Poeziile de dragoste reprezintă o sursă de expresie emoțională și rafinament lingvistic, fiind un mod captivant de învățare și îmbunătățire a limbii engleze pentru elevii de gimnaziu și adolescenți....

Citeşte mai departe