Verbele modale în engleză - Despre importanța acestora pentru o comunicare eficientă + Metode creative de învățare

Verbele modale în engleză – Despre importanța acestora pentru o comunicare eficientă + Metode creative de învățare pentru adolescenți

Verbele modale sunt o parte importantă a limbii engleze și sunt folosite pentru a exprima o varietate de semnificații și funcții. Ele pot fi utilizate pentru a exprima posibilitatea, capacitatea, obligația și multe altele și sunt o componentă esențială a unei comunicări eficiente în limba engleză. Cu toate acestea, învățarea acestor structuri gramaticale poate fi uneori o provocare pentru elevi, motiv pentru care este important să fie învățate prin metode de predare interesante și captivante, care să facă procesul mai plăcut.

Cuprins:

 1. Verbele modale în engleză – care sunt cele mai importante funcții ale acestora?i
 2. Verbe modale în engleză – metode interactive pentru adolescenți


 

1. Verbele modale în engleză – care sunt cele mai importante funcții ale acestora?

Verbele modale sunt o parte importantă a gramaticii engleze, iar înțelegerea modului de utilizare corectă a acestora poate ajuta cursanții să se exprime mai clar și mai precis atât în ​​limba engleză vorbită, cât și scrisă. Iată care sunt cele mai importante funcții ale acestora:

 • Abilitate: verbele modale ”can” și ”could” sunt adesea introduse în cursurile de engleză pentru preșcolari ca o modalitate de a exprima capabilitatea. Copiii pot învăța să vorbească, prin joacă, despre abilitățile lor. ”I can sing a song” (Pot să cânt o melodie) sau „I can draw an elephant” (Pot să desenez un elefant) sunt exemple simple care pot fi folosite pentru a-i învăța pe cei mici să se exprime în limba engleză. 
 • Permisiune: verbele “can” și “may” ajută vorbitorul să ceară permisiunea – „Can I go to the bathroom?” (Pot să merg la toaletă?). De menționat este faptul că “may” este o versiune mai politicoasă a lui “can“ și poate fi folosit doar la persoana întâi, forma de singular. – „May I borrow your pen?” (Pot să împrumut creionul tău?)
 • Posibilitate: „may”, „might” și „could” sunt învățate, de obicei, în cadrul cursurilor de engleză pentru școlari, deoarece utilizarea lor poate ajuta elevii să vorbească despre ceea ce este posibil sau incert în viitor. Pot fi folosite exemple din situațiile de zi cu zi, precum „It may rain later” (S-ar putea să plouă mai târziu), „She might play with us later” (S-ar putea să se joace cu noi mai tărziu).
 • Obligație: ”must” și ”have to” sunt utile pentru a exprima obligația sau necesitatea. Acestea pot fi regăsite de obicei pe panourile de reguli din spațiile publice (”You must fasten your seatbelt in the airplane” – ”Ești obligat să-ți pui centura de siguranță în avion”) sau pot fi folosite atunci când este vorba de legislație (”In the UK, you have to drive on the right” – ”În UK, trebuie să conduci pe partea dreaptă”).
 • Sugestie: „should” este adesea folosit pentru a face sugestii sau a oferi sfaturi. „You should try this new restaurant” (”Ar trebui să încerci acest nou restaurant”) sau „You should study harder if you want to get higher grades” (”Ar trebui să înveți mai mult dacă vrei să obții note mai bune”) sunt exemple care pot fi folosite de către elevi în viața de zi cu zi pentru a face sugestii și a oferi sfaturi în limba engleză.

Verbe modale engleză - Care sunt cele mai importante funcții ale acestora

2. Verbe modale în engleză – metode interactive pentru adolescenți

Învățarea verbelor modale poate fi o sarcină dificilă, mai ales dacă ești la liceu și trebui să înveți funcțiile mai complexe ale acestora. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fie o sarcină plictisitoare! Pe lângă susținerea cursurilor de engleză pentru adolescenți, care sunt un “must” atunci când vine vorba de învățarea acestei limbi, există multe metode interactive care pot fi folosite pentru a face procesul de învățare mai plăcut. Iată câteva sugestii

 • Aplicații și jocuri interactive: există multe jocuri interactive disponibile pentru descărcare care te pot ajuta să înveți verbe modale. Există aplicații ce îți oferă chestionare și exerciții distractive și interactive pentru a-ți îmbunătăți abilitățile gramaticale. Acestea pot fi accesate pe telefoane mobile și tablete, ceea ce face ușor de învățat din mers.
 • Filme sau emisiuni TV: vizionarea de filme sau emisiuni TV în limba engleză poate fi o modalitate distractivă de a învăța modalele. Multe filme și emisiuni TV folosesc frecvent formele complexe ale acestora, iar vizionarea te poate ajuta să înțelegi cum sunt folosite în diferite situații de zi cu zi. De asemenea, poți încerca să asculți și să identifici verbele modale chiar în timpul vizionării, ceea ce poate contribui și la dezvoltarea abilităților de ascultare și înțelegere.
 • Romanele în limba engleză: Cititul de beletristică în engleză este o modalitate excelentă de a învăța verbele modale. Aceste cărți sunt pline de verbe modale, iar citirea lor te poate ajuta să înțelegi utilizarea în contexte diferite. 
 • Exersare în afara cursurilor. Poți începe prin a scrie propoziții sau paragrafe scurte folosind diferite verbe modale sau să vorbești cu prietenii sau membrii familiei pentru a introduce verbe modale în conversațiile cu ceilalți. Acest lucru te poate ajuta să te simți mai confortabil folosind formele complexe și să-ți îmbunătățești încrederea atunci când comunici în engleză.

În concluzie, învățarea verbelor modale poate fi distractivă și interactivă dacă știi cum să o abordezi. Folosind aceste metode, îți poți îmbunătăți abilitățile gramaticale și deveni mai încrezător atunci când vorbești sau scrii în engleză. Nu-ți fie teamă să încerci lucruri noi și să te distrezi în timp ce înveți!

 

Sursa foto: Freepik.com

About Author

Related posts

Eseul motivațional în engleză pași esențiali de urmat pentru alcătuirea unui eseu + de ce este importantă scrierea creativă pentru adolescenți

Eseul motivațional în engleză: pași esențiali de urmat pentru alcătuirea unui eseu + de ce este importantă scrierea creativă pentru adolescenți

Un eseu motivațional este un tip de scriere personală, care urmărește să inspire și să motiveze cititorii să ia măsuri. Este un instrument puternic pentru împărtășirea experiențelor personale, perspectivelor și lecțiilor care pot încuraja adolescenții să-și urmeze visele, să depășească obstacolele și să facă...

Citeşte mai departe
Viitorul în engleză Care sunt cele mai utilizate forme + Metode care să ușureze procesul de învățare pentru copii și adolescenți

Viitorul în engleză – Care sunt cele mai utilizate forme + Metode care să ușureze procesul de învățare pentru copii și adolescenți

Timpul viitor în engleză este un aspect crucial al comunicării verbale și scrise, permițând vorbitorilor să-și exprime planurile, predicțiile și așteptările pentru evenimente care nu au avut încă loc. Fie că este vorba despre vremea de mâine, obiectivele pentru următorul deceniu sau despre viitorul...

Citeşte mai departe