Ora în engleză - cum exprimăm ora în limba engleză și care este semnificația termenilor „a.m.” și „p.m.”-min

Ora în engleză – cum exprimăm ora în limba engleză și care este semnificația termenilor „a.m.” și „p.m.”

Engleza este, fără doar și poate, prezentul și viitorul. Avem nevoie de ea în orice nouă țară mergem, dar și în aproape orice loc de muncă pe care vrem să-l urmăm. În acest sens, cel mai bun lucru pe care un părinte îl poate face este să-și îndrume micuțul să învețe această limbă încă de la cea mai fragedă vârstă. Cel mai bun mod este prin urmarea unui curs de specialitate, care să-i ofere copilului doza de cunoștințe de care are nevoie. Și adolescenții pot urma oricând un astfel de curs, întrucât mereu există loc de îmbunătățiri.

Totuși, articolul de astăzi are scopul de a oferi unul dintre lucrurile de bază pe care orice începător trebuie să le știe, când vine vorba despre această limbă – ora în engleză. Vom învăța, așadar, cât este ceasul în engleză, dar și exprimarea orei în engleză, care diferă destul de mult de cum este la noi în țară. 

Cuprins:

    1. Ora în engleză – învățăm cât este ceasul în engleză
    2. Ora în engleză și exprimarea orei în engleză – semnificația P.M. și A.M.

    

   

 

1. Ora în engleză – învățăm cât este ceasul în engleză

După cum spuneam deja, exprimarea orei în limba engleză este diferită față de cea în limba română. Așadar, aici vom începe prin a spune mai întâi minutele, iar abia apoi ora. O altă regulă importantă, care trebuie reținută, este faptul că „și” din limba română, spre exemplu 10 și 5 minute, va fi înlocuit de termenul „past”. Dacă, însă, ești întrebat cât este ceasul în engleză și mai sunt doar câteva minute până la fix, adică este 10 fără 5 minute, atunci termenul „fără” va fi înlocuit de „to”. Five to ten înseamnă că ora este 10 fără 5 minute.

Un alt termen extrem de important în exprimarea orei în limba engleză este și „sfert”, adică 10:15 ( zece și un sfert), care, în limba engleză, se va numi „quarter”. Jumătate va fi înlocuit de „half”, iar dacă vrem să spunem o oră fixă, atunci se va folosi termenul de „o’clock”, ten o’clock (10 fix).

De asemenea, există și câteva întrebări de bază, ce țin de exprimarea orei în engleză. Așadar, dacă tu ești cel care vrea să afle cât este ceasul, trebuie să spui „What’s the time?” sau „What time is it?”. Există, desigur, și alte întrebări ceva mai avansate, care pot fi aprofundate în cadrul cursurilor de engleză pentru preșcolari sau în cadrul cursurilor de engleză pentru școlari.

Revenind la exprimarea orei în engleză, să presupunem acum că tu ești cel care trebuie să comunice răspunsul. Așadar, formularea este și aici diferită, în funcție de momentul în care te afli. Termenul prin care vei începe formularea este „It’s”. După acesta, se vor pune „exactly” (exact), „about” (în jur de), „almost” (aproape), „just gone” (puțin peste) adaptate la ora și minutul în care te afli.

Ora în engleză - învățăm cât este ceasul în engleză - fetita care invata la laptop-min

2. Ora în engleză și exprimarea orei în engleză – semnificația P.M. și A.M.

Atunci când vorbim despre cum se scrie ora în engleză, lucrurile devin ceva mai simple. O să vezi că în această cultură ceasul este simplu exprimat, deseori, 9 a.m. sau 10 p.m. Așadar, p.m. și a.m. în ora în engleză au un rol foarte bine definitivat. În timp ce „.a.m.” se traduce antemeridian sau înainte de ora prânzului, „p.m.” va fi postmeridian sau după prânz. Așadar, toate orelele ce se află în intervalul 12:00 (ora prânzului) și 00:00 (miezul nopții, se vor nota cu p.m.), iar restul cu a.m. Chiar dacă acestea sunt destul de des încurcate, învățarea ceasului în engleză este un lucru foarte ușor, care se poate asimila în doar câteva ore. 

Totuși, pentru a ști cum se exprimă ora în engleză trebuie să se cunoască, mai întâi, foarte bine cifrele. În acest sens, îți recomandăm să alegi pentru copilul tău unul dintre cursurile online pentru copii și adolescenți, care oferă toate cunoștințele de care este nevoie despre această limbă, ce este la mare căutare în ziua de astăzi. Este important să apelezi la specialiști, pentru că doar ei vor fi în măsură să te ajute și să te învețe cum se citește ora în engleză sau alți termeni necunoscuți.

Ora în engleză și exprimarea orei în engleză - semnificația P.M. și A.M. - fetita care scrie pe caiet si laptop-min

Engleza este, și va rămâne, cea mai căutată limbă străină din lume, motiv pentru care trebuie să-i pui bazeze încă de la vârste fragede. Fiind o limbă atât de uzuală, pe care o auzim fie când călătorim, fie când ne uităm la un film sau la un desen animat, aceasta este mult mai ușor de asimilat și mai ușor de îndrăgit.

Nu lăsa pe mâine ce poți învăța azi, mai ales când vine vorba de limba engleză. Tehnologia din ziua de astăzi îți oferă tot confortul necesar pentru a-ți înscrie copilul la un astfel de curs online, chiar din propria locuință. 

Tu ai optat pentru un curs în limba engleză?

 

Sursă foto: pexels.com

About Author

Related posts

Motivația intrinsecă și motivația extrinsecă – cum le aplicăm într-un mod sănătos în procesul de învățare a limbii engleze?

În fiecare zi, elevii se confruntă cu o varietate de sarcini și provocări, iar ceea ce îi motivează să le abordeze poate avea un impact semnificativ asupra rezultatului final. Motivația intrinsecă și cea extrinsecă sunt două forțe puternice care îi ghidează pe elevi în...

Citeşte mai departe