Numerele in limba engleza cum se scriu acestea

Numerele în limba engleză – cum se scriu acestea?

Folosirea literelor pentru a scrie numere în limba engleză le face să arate elegant și curat, odată așezate pe foaia de hârtie. Mai important, acestea fac scrisul lizibil. Atunci când sunt scrise de mână, cuvintele nu sunt doar ușor de conturat, ci și greu de confundat unele cu celelalte. Chiar dacă numerele mai lungi, care au multe zerouri la sfârșit, nu sunt la fel de utile precum scrierea unor numere mai scurte, este important ca un copil să deprindă această utilitate, deoarece prezintă o utilitate deosebită. Engleza este cea mai comună și studiată limbă străină și este folosită foarte des în scopuri didactice. Prin urmare, un elev trebuie să învețe cum să convertească numerele în cuvinte, în limba engleză, atunci când scrie ceva care implică utilizarea numerelor. Dacă ți se pare greu să scrii numerele folosind literele, atunci poate fi necesar să te înscrii la un curs de limba engleză, care te-ar putea ajuta.  Înainte de a învăța cum să scrii numerele în cuvinte sau de a începe să le folosești în engleză, trebuie să te familiarizezi cu elementele de bază. Condiția prealabilă pentru a învăța cum să scrii numerele în cuvinte este să știi să numeri până la nouăzeci și nouă.

 

 

Cuprins:

  1. Scrierea numerelor în limba engleză
  2. Combinarea cuvintelor pentru a forma numere
  3. Scrierea numerelor lungi

 

1. Scrierea numerelor în limba engleză

Aici începe totul: cu numerele de la unu la nouă. Aceste câteva numere alcătuiesc întregul imperiu al matematicii. Așadar, este important să știi cum să le scrii în engleză înainte de a învăța altceva. Odată ce vei ajunge să stăpânești aceste câteva numere, va trebui să treci la cele compuse. Cheia pentru a învăța și a reține acest set de numere este să păstrezi o observație simplă în minte, și anume aceea că majoritatea numerelor (cu excepția lui zece, unsprezece și doisprezece) reprezintă doar ortografia lor de bază (de la unu la nouă), la sfârșitul căreia se folosește desinența „teen”. De exemplu, „sixteen” (adică „șaisprezece”) este doar o combinație de „șase” și „zece” și înseamnă „șase plus zece”. Deci, dacă ești îngrijorat în legătură cu scrierea cifrei 13 sau 12 în cuvinte, acest mic și simplu truc te-ar putea ajuta foarte mult.

Odată ce știi să scrii de la unu la douăzeci în cuvinte, poți continua să înveți despre restul numerelor, deoarece baza ta este acum una solidă. Astfel, poți învăța să scrii orice număr dorești în engleză. Următorul pas este să numeri de la douăzeci la nouăzeci în zeci, în zecimale. Ține minte că toate aceste zecimale se termină cu literele „ty”, cu excepția lui 100. Învățarea tuturor cuvintelor de la unu la douăzeci îți va permite să scrii numere mai mari, folosind literele. Un alt motiv pentru a învăța fiecare număr, de la unu la douăzeci, este că ortografia fiecărui cuvânt numeric este diferită de celelalte numere.

 

2. Numerele în engleza – Combinarea cuvintelor pentru a forma numere

Poți scrie orice număr, de la unu la o sută, dacă cunoștințele de bază sunt solide. De exemplu, numărul 37 se scrie cu două numere: 3 și 7. 7 reprezintă unitatea și se scrie așa cum este. 3 este pe locul zecilor, deci este scris ca „thirty”. Astfel, scrie 30 și 7 împreună și adaugă o cratimă între ele. Deci, 37 se scrie „thirty-seven”. Apoi mai sunt sutele, care sunt ușor de scris, dacă îți amintești numerele de bază și ortografia lor. Tot ce trebuie să faci este să adăugați cuvântul „hundred” după fiecare număr. Posedând cunoștințele de a scrie de la unu la o sută, un elev poate scrie orice număr mai mare de o sută.

 

3. Scrierea numerelor lungi

Înainte de a începe să scrii numere mai lungi, este important să înțelegi valorile locului. În funcție de locul în care este situată o cifră dintr-un număr, aceasta poate însemna ceva diferit. Când scrii numere mai mari, trebuie să adaugi virgule. Pentru a adăuga o virgulă, numără trei cifre, începând din dreapta, și adăugați virgula. Repetă acest lucru, pentru a separa numărul în grupuri de trei. De exemplu, 2300987 va fi 2,300,987. De asemenea, poți adăuga un punct în loc de virgulă.

Așadar, iată un ghid cuprinzător, care te ajut să afli cum se scriu numerele, folosind literele. Cu toate acestea, noțiunile necesită o explicare mai detaliată și amănunțită, pentru o înțelegere aprofundată a acestora, motiv pentru care se recomandă înscrierea la un curs de limba engleză.

Sursa foto: shutterstock.com

 

About Author

Related posts