Familia în engleză: cum ne adresăm membrilor familiei în limba engleză?

Familia în engleză: cum ne adresăm membrilor familiei în limba engleză?

Vocabularul limbii engleze este reprezentat de totalitatea cuvintelor și expresiilor care se regăsesc în limba engleză. Fără vocabular nu se poate preda alfabetizarea în această limbă. Este un factor esențial care face referire la cunoștințe despre cuvinte: structura lor – adică morfologia -, felul în care se folosesc ele – gramatica -, semnificația pe care o au – semantica – și legăturile cu alte cuvinte.

Vocabularul oral se compune din cuvintele pe care, de mici, copiii ajung să le înțeleagă și să le folosească în timp ce vorbesc și în timp ce ascultă. În plus, vocabularul oral este foarte strâns legat de cel scris – sau de citit. În altă ordine de idei, care sunt acele cuvinte pe care copiii le recunosc și le pot folosi atât atunci când citesc, cât și când scriu.

Toate cuvintele au un înțeles, care poate varia în funcție de context, fonologie, adică sunete, morfologie – părți ale cuvântului – și sintaxă, adică felul în care ele sunt puse în propoziții sau fraze. Iată câteva informații esențiale despre importanța vocabularului.

Cuprins

  1. Importanța vocabularului și a cunoașterii membrilor familiei în engleză
  2. Familia mea în engleză: membrii familiei și pronunția cuvintelor în engleză

 

1. Importanța vocabularului și a cunoașterii membrilor familiei în engleză

Importanța vocabularului și a cunoașterii membrilor familiei în engleză

Pentru a se putea exprima corect și a transmite exact ceea ce cred sau simt, atât copiii, cât și adulții trebuie să dețină un vocabular bogat. Acest lucru se poate învăța și dezvolta la cursurile pentru adolescenți și copii pe care le oferim, într-un mod ușor și distractiv. Aici copiii și adolescenții învață și își îmbogățească vocabularul pentru a ajunge să se exprime cât mai corect. Vocabularul îi va ajuta să construiască texte din ce în ce mai complexe, astfel încât vor fi capabili să se angajeze în medii sociale diverse, comunicând pe orice subiect. Pentru că membrii familiei sunt cele mai apropiate persoane cu care copiii comunică, învățarea acestora în limba engleză este printre priorități atunci când se dezvoltă vocabularul în engleză.

Mai mult, învățarea și înțelegerea vocabularului sunt utile pentru dezvoltarea cunoștințelor și abilităților de a stăpâni limba engleză și alfabetizarea acesteia. Aici includem decodarea – altfel spus, conștientizarea fonetică -, înțelegerea cuvintelor, expresiilor, propozițiilor, frazelor și textelor mai lungi, vorbite sau scrise, și fluența cu care se vorbește limba engleză.

Sunt câteva modalități excelente pentru ca un copil să învețe și să își dezvolte vocabularul. Cea mai eficientă este participarea la un curs de limba engleză. Cursurile online pe care noi le oferim țintesc și acest scop. Pe lângă acestea, cărțile sunt o altă opțiune. Chiar dacă îi este mai greu copilului să citească la început, trebuie încurajat să continue. Rezultatele se vor vedea pe măsură ce progresează, iar atunci când se plictisește, simpla ideea de a conversa în limba engleză poate fi foarte atractivă pentru copil.

2. Familia mea în engleză: membrii familiei și pronunția cuvintelor în engleză

Familia mea în engleză: membrii familiei și pronunția cuvintelor în engleză

Printre cuvintele cele mai uzuale care trebuie învățate încă de la început se numără și membrii familiei în engleză. Aceștia se împart în mai multe categorii:

  • Familia nucleu: tata – father (ˈfäT͟Hər) / mama – mother (ˈməT͟Hər) / fiu – son (sən)

/ fiică – daughter (ˈdôdər) / frate – brother (ˈbrəT͟Hər) / soră – sister (ˈsistər) / soț – husband (ˈhəzbənd) / soție – wife (wīf) / părinte – parent (ˈperənt).

  • Familia extinsă: stră-străbunic – great-great grandfather (ɡrāt-ɡrāt-ˈɡran(d)ˌfäT͟Hər) / stră-străbunică – great-great grandmother (ɡrāt-ɡrāt-ˈɡran(d)ˈməT͟Hər) / străbunic – great grandfather (ɡrāt-ˈɡran(d)ˌfäT͟Hər) / străbunică – great grandmother (ɡrāt-ˈɡran(d)ˈməT͟Hər) / bunic – grandfather (ˈɡran(d)ˌfäT͟Hər) / bunică – grandmother (ˈɡran(d)ˈməT͟Hər) / nepot (de bunici) – grandson (ˈɡran(d)ˌsən) / nepoată (de bunici) – granddaughter (ˈɡranˌdôdər) / strănepot – great grandson – (ɡrāt- ˈɡran(d)ˌsən) / strănepoată – great granddaughter (ɡrāt- ˈɡranˌdôdər) / unchi – uncle (ˈəNGk(ə)l) / matușă – aunt (ant) / verișor / verișoară – cousin (ˈkəz(ə)n) / nepot (de unchi) – nephew (ˈnefyo͞o) / nepoată (de unchi) – niece (nēs).
  • Rude prin alianță (după căsătorii): tată socru – father-in-law (ˈfäT͟Hər-in- lô) / mamă soacră – mother-in-law (ˈməT͟Hər-in-lô) / ginere – son-in-law (sən-in-lô) / noră – daughter-in-law (dôdər-in-lô) / cumnat – brother-in-law (ˈbrəT͟Hər-in-lô) / cumnată – sister-in-law (ˈsistər-in-lô).
  • Membrii noi ai familiei în urma recăsătoriei unuia dintre părinți cu o persoană care are deja copii: tată vitreg – stepfather (ˈstepˌfäT͟Hər) / mamă vitregă – stepmother (ˈstepˌməT͟Hər) / fiu vitreg – stepson (ˈstepˌsən) / fiică vitregă – stepdaughter (ˈstepˌdôdər) / soră vitregă – stepsister (ˈstepˌsistər) / frate vitreg – stepbrother (ˈstepˌbrəT͟Hər).
  • În cazul în care mama sau tatăl se recăsătoresc și mai au un alt copil din această nouă căsătorie, în engleză se mai folosesc doi termeni pentru acești copii / frați: half-brother (fratele cu care este un părinte comun) și half-sister (sora cu care este un părinte comun).

Limba engleză este cea mai vorbit la nivel mondial. Cu cât se cunoaște mai bine, cu atât un copil și viitor adult se va descurca mai bine, iar cunoașterea membrilor familiei în limba engleză nu trebuie să lipsească din vocabularul unui copil. Așadar, concluzionând, vocabularul în limba engleză este esențial pentru ca un copil să fie de succes din mai multe motive. Dezvoltarea lui încă din anii de grădiniță poate prezice capacitatea unui copil de a învăța să citească în această limbă. În timp, va ajunge să aibă rezultate școlare foarte bune. Mai mult, învățarea despre lumea din afară, obiceiuri, culturi sau tradiții se face cu ajutorul vocabularului. Asta înseamnă că, în permanență, copilul va avea acces la informații noi, ceea nu va fi decât de ajutor în fiecare etapă a vieții lui.

 

Sursa foto: freepik.com, pexels.com, pixabay.com

About Author

Related posts

Motivația intrinsecă și motivația extrinsecă – cum le aplicăm într-un mod sănătos în procesul de învățare a limbii engleze?

În fiecare zi, elevii se confruntă cu o varietate de sarcini și provocări, iar ceea ce îi motivează să le abordeze poate avea un impact semnificativ asupra rezultatului final. Motivația intrinsecă și cea extrinsecă sunt două forțe puternice care îi ghidează pe elevi în...

Citeşte mai departe