Exerciții de concentrare pentru copii: importanța cursurilor de engleză și exercițiilor de concentrare pentru dezvoltarea celor mici

Atunci când sunt mici, copiii au nevoie de cea mai mare atenție. Obiceiurile și comportamentul se nasc atunci când oamenii sunt tineri, devenind ulterior adulți mai mult sau mai puțin responsabili. Dacă îți dorești ca cel mic să aibă o carieră strălucită și să-i fie deschise nenumărate uși, atunci trebuie să investești în cursuri și momente care să îi aducă succesul, încă de la o vârstă fragedă.

Cuprins

  1. Jocuri de atenție pentru copii și importanța acestora
  2. Exerciții de concentrare pentru copii: cum să pui accent pe atenție și concentrare la cei mici

1. Jocuri de atenție pentru copii și importanța acestora

Atenția celui mic este foarte importantă, mai ales pentru că aceasta poate influența, în viitor, viața și cariera copilului tău. Ai observat că acesta nu se poate concentra atunci când îi explici ceva sau pur și simplu vrei să își îmbunătățească atenția și concentrarea? Atunci cea mai bună variantă este să încerci cu acesta niște exerciții de concentrare a atenției potrivite vârstei sale.

Copiii se plictisesc foarte ușor, așa că uneori poate fi dificil să le atragi atenția și, mai ales, să o și menții. Numeroși părinți au încercat diverse tehnici și jocuri, însă nu au reușit să îi determine pe cei mici să își mențină atenția asupra unui singur lucru pentru prea mult timp. Depinde foarte mult de ceea ce alegi, de felul în care vorbești cu cel mic și de lucrurile de care acesta este, de obicei, interesat. Vezi mai întâi ce i-ar plăcea. De exemplu, dacă este un iubitor al animalelor, poți încerca jocuri de atenție care să implice diverse animăluțe care să îi trezească interesul.

Un alt lucru important de care trebuie să ții cont este mediul înconjurător. Copilul tău are nevoie în jur de oameni care să îi stimuleze imaginația, iar dacă este înconjurat de copii de vârsta lui, totul va fi mai ușor decât îți imaginezi. Mulți părinți își doresc ca cei mici să învețe încă de la o vârstă fragedă o limbă străină pentru a le fi mai ușor să se descurce pe parcurs, iar acest lucru nu este ceva rău, ci din contră. Atunci când sunt mici, copiii învață cel mai rapid, așa că nu ezita să iei în considerare opțiunea de tabere și cursuri de vară pentru dezvoltarea celui mic.

 

2. Exerciții de concentrare pentru copii: cum să pui accent pe atenție și concentrare la cei mici

Atunci când este mic, copilul tău are nevoie de toată atenția ta. Doar tu îl poți ajuta să se dezvolte și să devină un adult responsabil, așa cum îți imaginezi. Important este să te gândești la cariera lui și la oportunitățile care i-ar putea apărea în cale pe viitor. Poți începe prin a-l înscrie la cursuri de toamnă sau de vară, ceea ce îl va ajuta în a-și antrena constant abilitățile cognitive.

Engleza, ca limbă străină, este foarte importantă, mai ales având în vedere faptul că este vorbită internațional. Dacă va cunoaște această limbă la perfecție, micuțul tău va putea beneficia de multe avantaje pe termen lung. Pe lângă ușile care i se vor deschide cu siguranță pe viitor, învățarea unei astfel de limbi îl va ajuta să își focuseze atenția către un obiectiv bine stabilit și îi va spori capacitatea de concentrare și asimilare a informațiilor.

Totuși, este foarte important și locul în care se desfășoară astfel de cursuri. Trebuie să fie un loc primitor, dar în același timp și un spațiu propice învățării, cu instructori profesioniști, care să le explice informația pe înțelesul lor. De exemplu, English Kids Academy a adoptat și implementează programul RULER, creat de Yale Center for Emotional Intelligence de la Yale University, USA – locul unde conceptul de inteligență emoțională a fost practic definit pentru prima dată.

Acest program susține în instituții educaționale de prestigiu din întreaga lume crearea unui mediu de învățare eficient și pozitiv, în care este dezvoltată în mod special inteligența emoțională și socială, prin tehnici al căror impact a fost dovedit științific.

Viitorul copilului tău este important, așa că nu ezita să investești în lucrurile care îi pot face viața mai ușoară și îi pot aduce o carieră de succes pe viitor. Există o multitudine de cursuri și tabere la care acesta poate participa, în funcție de perioadă și de vârstă. Este timpul ca cel mic să își îmbunătățească atenția și concentrarea alături de alți copii, învățând lucruri noi și folositoare pentru viitor.

Sursa foto: Pexels.com.

About Author

Related posts

Eseul motivațional în engleză pași esențiali de urmat pentru alcătuirea unui eseu + de ce este importantă scrierea creativă pentru adolescenți

Eseul motivațional în engleză: pași esențiali de urmat pentru alcătuirea unui eseu + de ce este importantă scrierea creativă pentru adolescenți

Un eseu motivațional este un tip de scriere personală, care urmărește să inspire și să motiveze cititorii să ia măsuri. Este un instrument puternic pentru împărtășirea experiențelor personale, perspectivelor și lecțiilor care pot încuraja adolescenții să-și urmeze visele, să depășească obstacolele și să facă...

Citeşte mai departe
Verbele modale în engleză - Despre importanța acestora pentru o comunicare eficientă + Metode creative de învățare

Verbele modale în engleză – Despre importanța acestora pentru o comunicare eficientă + Metode creative de învățare pentru adolescenți

Verbele modale sunt o parte importantă a limbii engleze și sunt folosite pentru a exprima o varietate de semnificații și funcții. Ele pot fi utilizate pentru a exprima posibilitatea, capacitatea, obligația și multe altele și sunt o componentă esențială a unei comunicări eficiente în...

Citeşte mai departe