De ce sunt avantajaţi copiii care fac cursuri online EKA. 8 motive bazate pe experienţă

Autor: Ilinca Stroe

Când vom reciti aceste rânduri în 2021, vom zâmbi uşuraţi – sau aşa sperăm… Aceste rânduri: astăzi, după aproape o jumătate de an de la izbucnirea pandemiei de covid-19, stăm branşaţi la programele de ştiri, pândind zi de zi “Cifra”. Căci numărul de cazuri de persoane nou infectate cu coronavirusul creşte, vai, iarăşi, cu noi recorduri nefaste la intervale de 24 de ore. Urmărim “Cifra” şi ne întrebăm ce mai putem face ca să nu ajungem şi noi unul din acel total înfricoşător. Acesta e un “război” pe termen lung. Ca să îl câştigi, îţi trebuie determinare, perseverenţă, disciplină, iar în cazul de faţă prudenţă susţinută. Şi încă ceva: arme potrivite.

Din primele zile ale carantinei iniţiale, online-ul s-a dovedit o armă de bază în “războiul” pe termen lung cu coronavirusul: în plină perioadă de restricţii multiple, online-ul ne-a permis să ne întâlnim în continuare la şedinţe, să ne mai vedem la o cafea cu cei dragi, să păstrăm legăturile, să putem munci şi beneficia de remuneraţie, şi să putem continua să ne educăm copiii, neprivându-i de învăţătură. English Kids Academy (EKA) a sesizat devreme importanţa online-ului şi s-a adaptat rapid la realitatea impusă de pandemie: ne-am transferat prompt cursurile în mediul virtual şi am asigurat continuitate şi siguranţă copiilor noştri.

În perspectiva unui nou an şcolar care, dată fiind “Cifra”, ar fi prudent şi înţelept să debuteze în septembrie 2020 tot online, e poate nimerit să punctăm avantajele pe care le au copiii care urmează cursurile online EKA, aşa cum au fost ele observate “pe teren”, cu studenţii, de către profesorii care au fost instruiţi să predea online şi care apoi au predat efectiv în mediul virtual timp de câteva luni.

  1. “E la fel ca faţă în faţă”. Potrivit studenţilor, cursurile online nu implică mari schimbări, în comparaţie cu cele faţă în faţă cu care erau obişnuiţi. Ba chiar grupele de pregătire pentru examene Cambridge, de pildă, găsesc că pregătirea pentru secţiunea de Writing a testelor se desfăşoară mai uşor şi eficient online, întrucât în loc să scrie de mână tastează la computer compoziţiile respective.

 

  1. “Copiii timizi la clasă fac progrese extraordinare online”. Se ştie: comportamentul din mediul virtual diferă de cel din realitate. Online mulţi devenim mai îndrăzneţi, mai siguri pe noi. Este exact ce s-a întâmplat şi cu elevii altfel timizi la clasă. Poate şi datorită faptului că erau acasă, în “habitat” familial, online ei au devenit mai încrezători şi mai activi, progresând sensibil mai mult decât la lecţiile dinainte de pandemie. Avantaj ei!

 

  1. “Copiii sunt mult mai implicaţi la cursul online”. Nu demult, fondatorul îndrăgitei aplicaţii de învăţat limbi străine Duolingo vorbea despre “gamification” (“ludificarea”) învăţării: “elementul joc”. Deloc de subestimat, în cursurile online. Concret, profesorii noştri au observat că la lecţiile online copiii sunt mult mai implicaţi fiindcă îi captivează şi bucură “joaca” pe care o presupune lucrul pe computer (tastatul unui text, scrisul pe whiteboard).

 

  1. “Atenţi la cum ne prezentăm”. La cursul online de până acum se pare că a avut loc un efect de tip “persoană publică”: copiii, conştienţi că apăreau pe un ecran colegilor de grupă şi profesorilor, au devenit mult mai atenţi la cum se prezentau, la imaginea lor (incluzând fundalul, de exemplu camera lor). Ceea ce îi obişnuieşte să acorde importanţă capacităţii lor de autoprezentare, extrem de importantă în viaţă.

 

  1. “Timpii morţi au dispărut”. Lecţiile faţă în faţă suferă adesea mici întreruperi: fie pentru că elevii şuşotesc puţin între ei, fie pentru că au nevoie să îşi ia apă sau să meargă la toaletă. La cursul online aceste întreruperi care consumă din timpul de învăţare au dispărut. Sticla cu apă e pe birou, lângă ecran, iar copiii pot vorbi între ei separat, în breakout rooms. A se adăuga şi economia de timp pe care o fac părinţii, nemaitrebuind să aducă copilul la şcoală, şi rezultă clarisim: cursul online este mult mai economic, sub aspectul consumului de timp.

 

  1. “Creşte schimbul de informaţii şi de idei”. Se pare că, nemaisimţindu-se “expuşi” emoţional întregii clase, atunci când vorbesc la lecţie, online copiii se angajează mult mai dezinvolt în discuţii libere, cu următoarele efecte benefice: se amplifică schimbul de idei şi creşte nivelul cultural al acestuia, întrucât copiii îşi recomandă unul altuia cărţi, filme, jocuri, aplicaţii, spectacole online, etc.

 

  1. “Există o mulţime de ocazii de a fi creativ/ă”. Se aplică atât copiilor, cât şi profesorilor. La cursul online, copiii au ocazia să mânuiască o multitudine de programe şi resurse de pe Internet, pentru a crea la lecţie quizuri, careuri de cuvinte încrucişate, clipuri video, prezentări, etc. Iar profesorul, putând observa prin interacţiunea de pe chat la ce anume ar trebui lucrat mai mult (de exemplu, ortografia), poate crea lecţii mai bine “ajustate” la fiecare copil şi activităţi noi care ţintesc specific exersarea unui aspect anume.   

 

  1. “Copiii învaţă mai mult decât li se predă!” Cursul online permite (şi adesea presupune) lucru individual cum ar fi căutarea de informaţii pe Internet. Beneficii? Copiii se deprind să folosească Internetul în scopuri educative – are loc, adică, o utilizare de calitate a Internetului. Iar micile cercetări online îi aduc pe copii în contact cu vocabular şi gramatică poate încă nepredate la lecţii, pe care ei totuşi învaţă să le recunoască sau chiar le reţin – altfel spus, aşa-numita “învăţare indirectă” este mult sporită.

 

Pentru toate aceste beneficii semnificative, se poate spune că elevii EKA sunt avantajaţi, urmând cursurile  noastre online. De aceea, în perspectiva unui nou an şcolar care probabil va debuta în mediul virtual, vă încurajăm din inimă să vă înscrieţi în continuare copiii la cursurile EKA online. În acest “război” prelungit cu coronavirusul, ele sunt opţiunea nu doar cea mai sigură din punctul de vedere al sănătăţii, ci şi cea mai eficace: efectiv asigură învăţătură cu folos.

 

English Kids Academy (EKA) oferă cursuri de limba engleză faţă în faţă şi online pentru copii de 2-18 ani, în format extensiv (pe durata anului şcolar) şi intensiv (pe durata verii). Cursurile EKA au la bază metoda comunicativă, care dezvoltă atât fluenţa, cât şi corectitudinea gramaticală, stimulând totodată inteligenţele multiple. Pentru înscrieri şi informaţii, contactaţi [email protected].

About Author

Related posts

Gradele de comparație în engleză

Gradele de comparație în engleză: Cum să treci de la „worst” la „best” în cel mai scurt timp posibil

Limba engleză este cunoscută pentru bogăția sa în ceea ce privește gradul de comparație, care ne permite să exprimăm diferențe și similarități între obiecte sau persoane. Gradele de comparație în limba engleză sunt: pozitivul, comparativul și superlativul. În acest articol vom explora în detaliu...

Citeşte mai departe
Poeziile de dragoste în engleză, ca instrumente educative Explorează unii dintre cei mai interesanți poeți din literatura engleză!-min

Poeziile de dragoste în engleză ca instrumente educative: Explorează unii dintre cei mai interesanți poeți din literatura engleză!

Dragostea este un sentiment universal care a inspirat creații artistice în fiecare cultură și epocă. Poeziile de dragoste reprezintă o sursă de expresie emoțională și rafinament lingvistic, fiind un mod captivant de învățare și îmbunătățire a limbii engleze pentru elevii de gimnaziu și adolescenți....

Citeşte mai departe