Cursurile de engleză online EKA: 5 dovezi că online copiii pot învăţa enorm

Autor: Ilinca Stroe

 

Pe paginile sale de Facebook şi Instagram, English Kids Academy postează săptămânal, miercurea, un „miniraport” foto despre cum se desfăşoară cursul nostru extensiv de engleză: una sau mai multe fotografii (uneori, chiar un video clip) însoţite de un scurt text care descrie ce moment din lecţie surprinde imaginea – un joc, un brainstorming, o prezentare, etc. Rostul acestei „rubrici” săptămânale de pe social media EKA este să ilustreze cum se desfăşoară cursul online, ce tip de conţinut se acoperă la lecţii şi, nu în ultimul rând, cum se simt copiii care participă la aceste sesiuni.

În contextul în care în societate apar tot mai multe nemulţumiri referitoare la calitatea învăţământului online oferit elevilor români pe durata pandemiei, noi vrem să arătăm clar, prin foto şi video, că la EKA şcoala online chiar se face! Copiii nu îşi văd de alte treburi în timpul lecţiei, nu îşi deconectează camerele video sau microfoanele pe durata unei sesiuni de curs şi nu se plâng că se plictisesc şi/sau că nu învaţă nimic la ore. Dimpotrivă. Se simt bine, implicaţi, motivaţi; lucrează, învaţă şi chiar se distrează!

Situaţia aceasta pozitivă se datorează faptului că, la EKA, luăm foarte în serios angajamentul de a oferi comunităţii noastre de elevi şi părinţi mai mult decât engleză. Prin traininguri cel puţin săptămânale pentru profesorii noştri, planificăm atent absolut fiecare sesiune de curs, astfel încât să le transmitem copiilor, la fiecare lecţie, nu doar mai multe cunoştinţe de limba engleză, ci şi un set tot mai cuprinzător de abilităţi şi competenţe care să le fie de folos în formarea lor ca tineri şi, mai apoi, ca adulţi.

Pentru a puncta abilităţile generale exersate şi cizelate la lecţiile online EKA, vă invităm, în următoarele rânduri, să „facem zoom” pe instantaneele de la sesiunile de curs online EKA, pentru a vedea ce tip de activitate se desfăşoară acolo şi ce anume #maimultdecâtengleză dezvoltă aceasta.

Joc de gramatică

O activitate ce implică mai multe desene cu copii având diverse obiecte. Fiecare desen poartă un număr şi este „acoperit”. Pe măsură ce le descoperă, elevii trebuie să memoreze conţinutul fiecărui desen şi cifra corespunzătoare lui, astfel încât apoi să se poată testa între ei. Ce se exersează? Structuri gramaticale cu „have got” şi… mai mult decât engleză:

        • spirit de competiţie şi fairplay
        • capacitate de lucru în echipă
        • atenţie şi memorie

Scheme gramaticale… cu înflorituri

O schemă gramaticală care captează în formă concisă nişte reguli şi nişte categorii de cuvinte (în cazul de faţă, substantive ne/numărabile şi locuţiunile adverbiale care se combină cu ele sau nu) e foarte utilă, dar potenţial plicticoasă. Cerându-le copiilor să îi adauge cuvinte lipsă şi elemente grafice colorate, profesoara se asigură că elevii chiar parcurg şi „digeră” structurile gramaticale respective şi… mai mult decât engleză:

        • gândire logică şi asociativă
        • abilităţi digitale (grafică pe computer)

Reţetele lumii

Odată învăţate, locuţiunile ce exprimă cantitatea trebuie şi exersate, iar subiectul mâncării e ideal pentru asta. Recapitularea vocabularului (food items) şi a structurilor gramaticale de care e nevoie pentru formularea unei reţete atrage implicit după sine, în cazul de faţă, puţină muncă de cercetare online şi, pentru ca „meniul” să fie complet, ceva efort grafic, pentru ilustrarea mâncărurilor prezentate. Engleză şi… mai mult decât engleză:

        • abilităţi de cercetare online pe un subiect dat
        • abilităţi grafice
        • cunoştinţe gastronomice
        • cunoştinţe interculturale

Atlasul dinozaurilor

Animalul astăzi (din fericire!) dispărut îi fascinează pe copii de regulă pe la vârsta de 7-10 ani. Aceştia nutresc o oarecare nostalgie privind dinozaurii şi atunci, dacă tot au dispărut, să îi reinventăm măcar la nivel verbal mai ostoieşte dorul. A fost o activitate de creaţie care i-a entuziasmat pe copii, dar i-a şi făcut să folosească un set întreg de structuri lingvistice utile (de la verbe modale la vocabular anatomic) şi… mai mult decât engleză:

        • abilităţi de design
        • gândire creativă
        • stimularea inteligenţei naturaliste

Portret de supererou

Copiii visează cu elan la personaje care să aibă diverse „puteri” supranaturale – exemplul suprem de asemenea erou rămânând Superman. Iar dacă li se dă ocazia să îşi creeze propriul supererou nu-şi vor ţine în frâu imaginaţia. În această activitate, le-am dat supereroilor imaginaţi la lecţie un nume şi am descris „superputerea” fiecăruia. Astfel, am exersat forme verbale de trecut şi … mai mult decât engleză:

        • abilităţi narative
        • simţului ironiei
        • scriere creativă

Cu invitaţia de a urmări pe Facebook „rubrica” noastră de miercuri despre „ce se mai întâmplă la engleza online”, vă îndemnăm totodată călduros să profitaţi de abordarea atentă prin care EKA dezvoltă nu doar engleza copiilor dumneavoastră, ci şi competenţele lor generale şi talentele lor, şi să vă înscrieţi copilul la cursul de engleză online care începe pe 11 ianuarie 2021. Aşa cum ilustrează clar exemplele de mai sus, copilul va învăţa considerabil mai mult decât engleză, se va simţi stimulat şi inspirat.

English Kids Academy (EKA) oferă cursuri de limba engleză față în față, hybrid şi online pentru copii de 4 – 18 ani, pe întreaga durată a anului şcolar. Cursurile EKA sunt singurele din România prin care se implementează programul RULER de dezvoltare a inteligenţei emoţionale, iniţiat de Yale University. Pentru înscrieri şi informaţii, contactaţi englezapentrucopii@ih.ro.

About Author

Related posts

English Kids Academy susține ParentED Fest – Cel mai mare eveniment de parenting din România

În spiritul angajamentului nostru de a sprijini educația copiilor pe tot parcursul anului academic, am extins inițiativele noastre pentru a include și sprijinirea părinților. Astfel, suntem încântați să vă invităm la ParentED Fest, cel mai mare eveniment de parenting din România, care va avea...

Citeşte mai departe

Cum alegi cel mai bun curs de limbi străine pentru copilul tău? Sfaturi pentru părinți în noul an școlar

Un copil este un purtător de visuri. „Vreau să fiu artistă.” „Vreau să salvez animalele.” „Vreau mă fac doctor.” „Vreau să devin astronaut.” „Vreau să ajung la ONU.” Visurile devin realitate atunci când le transformăm cât mai devreme în obiective concrete. Orice vis începe...

Citeşte mai departe