school to learn

Cele mai eficiente moduri de pregătire pentru Cambridge: exemple de “Asa Da” si “Asa Nu” inainte de examen

Pregătirea pentru examenul Cambridge nu trebuie să fie un motiv de stres pentru copii şi adolescenţi, în special dacă aceştia învață limba engleză cu plăcere. Testarea Cambridge este foarte utilă şi le poate deschide tinerilor o mulţime de uşi în privinţa oportunităţilor de studii şi de începere a unei cariere. Spre exemplu, aceştia vor putea aplica la şcoli din străinătate, vor putea participa la cursuri diverse în limba engleză sau vor putea să îşi echivaleze proba de limba engleză de la Bacalaureat. Pregătirea la engleză pentru Cambridge se poate face în mai multe moduri, însă de-a lungul timpului, s-au conceput metode cu o rată de succes foarte mare. Iată cum să îţi susţii copilul în pregătirea pentru testul Cambridge şi ce ar trebui să facă şi să NU facă înainte de examen.

 

Cuprins:

  1. Pregătirea la engleză pentru Cambridge: ce metode dau rezultate
  2. Pregătirea pentru Cambridge: ce nu este indicat înainte de examen

 

1. Pregătirea la engleză pentru Cambridge: ce metode dau rezultate

 

 Pregătirea pentru Cambridge nu trebuie să un motiv de stres pentru copii, iar aceştia pot folosi o mulţime de metode pentru a învăţa:

 

  • Expunerea la filme, muzica şi alte forme de artă în limba engleză. Tinerii şi copiii pot folosi această metodă adjuvantă în pregătirea pentru examen, însă ea nu poate fi modul unic de învăţare. Filmele, muzică, desenele animate sau teatrul în limba engleză, în special în care se vorbeşte engleza britanică pot fi de un real folos pentru că cei mici să îşi dezvolte vocabularul, accentul şi să înţeleagă mai bine limbă vorbită.
  • Pregătirea cu profesionişti în domeniu. Şcolile de limba engleză organizează cursuri de engleză pentru copii şi oferă o mulţime de posibilităţi de pregătire, de la cursuri de toamnă şi până la cursuri online pentru copii şi adolescenţi. Pregătirea la o limbă străină în cadrul unei academii sau şcoli cu certificări internaţionale şi cu experienţa vastă în astfel de examene asigura şanse mari de reuşită la testele Cambridge.
  • Orele de exerciţiu de acasă. Pe lângă orele de pregătire de la şcoală sau din cadrul cursurilor, micile sesiuni de exerciţii făcute acasă pot spori şansele de reuşită. Materialele de pregătire pentru Cambridge includ caiete de exerciţii şi manuale cu o mulţime de tipuri de exerciţii, iar atunci când copiii au disponibilitate şi energie îşi pot dedica câteva ore pe săptămână pentru a lucra acasă cu ajutorul acestora.
  • Asocierea limbii engleze cu lucruri frumoase. Atunci când tinerii iubesc limba engleză şi îi pasionează, totul devine mai uşor. De aceea, poţi să îi încurajezi să asocieze această limbă cu activităţi frumoase, precum ore distractive de pregătire, jocuri, filme şi personaje preferate sau muzica pe care o iubesc. De asemenea, le poţi oferi ocazia unor experienţe deosebite, precum tabere de engleză, unde să înveţe şi să se perfecţioneze, dar să aibă parte şi de comunicare cu alţi copii, distracţie şi lucruri noi.

2. Pregătirea pentru Cambridge: ce nu este indicat înainte de examen

 Pregătirea pentru examen nu trebuie să fie încărcată de stres sau să devină o corvoadă pentru copii. De aceea, există mai multe exemple de “AŞA NU”, atunci când vine vorba de o pregătire eficientă pentru testul Cambridge:

 

  • Supraîncărcarea cu lecţii şi exerciţii. Pregătirea pentru Cambridge şi şcoala nu sunt singurele aspecte importante din viaţa copiilor şi adolescenţilor. Joacă, relaxarea, comunicarea cu prietenii şi familia sunt şi ele importante, iar cei mici merită să se detaşeze de la lecţii şi școală câteva ore pe zi.
  • Pregătirea pentru un nivel de limba nepotrivit. Profesorii de limba engleză alături de copil trebuie să decidă ce tip de examen Cambridge i se potriveşte. Nu încerca să îl convingi să aleagă un nivel mai ridicat de limba pentru test dacă profesorii săi nu recomandă şi dacă acesta nu se simte confortabil cu o astfel de alegere.

 

 Pregătirea pentru Cambridge nu trebuie să fie o corvoadă pentru tineri, ci dimpotrivă, poate fi o ocazie să înveţe distrându-se şi să îşi demonstreze propriei lor persoane că au reuşit să stăpânească o limbă străină care le va oferi multe oportunităţi în viitor. Cursurile oferite de şcolile de limba engleză alături de expunerea la filme, muzică şi artă în limba engleză îi pot ajuta pe copii şi adolescenţi să susţină un astfel de test cu succes.

 

Sursa foto: Pexels.com

About Author

Related posts

Motivația intrinsecă și motivația extrinsecă – cum le aplicăm într-un mod sănătos în procesul de învățare a limbii engleze?

În fiecare zi, elevii se confruntă cu o varietate de sarcini și provocări, iar ceea ce îi motivează să le abordeze poate avea un impact semnificativ asupra rezultatului final. Motivația intrinsecă și cea extrinsecă sunt două forțe puternice care îi ghidează pe elevi în...

Citeşte mai departe

IELTS vs. Cambridge – caracteristici, diferențe și alte aspecte importante pe care trebuie să le știi despre aceste certificări consacrate

În ziua de astăzi, aptitudinile lingvistice în limba engleză sunt din ce în ce mai căutate și valorizate atât în mediul academic, cât și în cel profesional. Două dintre cele mai prestigioase și recunoscute evaluări internaționale ale competențelor lingvistice în limba engleză sunt IELTS...

Citeşte mai departe

Trecutul continuu în engleză: GHID UTIL pentru înțelegerea și utilizarea corectă a acestui timp verbal

Trecutul continuu în limba engleză este un timp verbal esențial în construirea narativelor și în exprimarea acțiunilor desfășurate în trecut. În timp ce alte timpuri verbale în engleză se concentrează pe momentele precise ale acțiunilor, trecutul continuu adaugă o dimensiune temporală suplimentară, ceea ce...

Citeşte mai departe