Cea mai inspirată destinaţie de vacanţă din vara aceasta: cursurile intensive EKA

Autor: Ilinca Stroe

 

Încă din primele săptămâni ale carantinei instaurate pentru prevenirea infectării cu covid-19, pe reţelele de socializare au început să apară clipuri video amuzante pe o anumită temă: într-unul intitulat „prima zi de şcoală după carantină”, dintr-o maşină 4×4 erau practic azvârliţi pe peluza din faţa şcolii un copil, apoi al doilea, urmaţi îndeaproape de ghiozdanele lor, în zbor. În alt clip, o mamă cu voce oscilând între râs şi lacrimi ne prezenta două capete cu pletişoare în care o maşină de tuns manevrată cu stângăcie copilărească trasase „dungi”. Clipuri ca acestea aveau rolul de a face haz de necaz de o situaţie incomodă: aceea în care părinţilor le-a revenit, pe lângă parentaj, şi sarcina de a umple golul produs în programul zilnic al copiilor de absenţa creşelor, grădiniţelor sau şcolilor.

 

Atunci când sistemul educaţional nu îşi mai poate îndeplini temporar rolul de educator, vidul creat în programul de învăţare al copiilor ajunge, de nevoie, să fie umplut de părinţi. Puţine sunt şcolile care au continuat să asigure instruire copiilor transferându-şi prompt cursurile în mediul virtual. English Kids Academy (EKA) se numără printre ele: încă de la începutul carantinei am reluat online cursul extensiv de engleză întrerupt prin închiderea şcolilor. Iar părinţii au apreciat îndeosebi faptul că, acasă fiind, copiii au fost angrenaţi într-un program de învăţare. N-au pierdut timpul, n-au ajuns să se plictisească. Cursul le-a organizat timpul, i-a ţinut ocupaţi, interesaţi, antrenaţi şi amuzaţi de lucrul, dar şi de socializarea cu colegii şi cu profesoara.

 

Anul şcolar se termină, însă, cursul extensiv se încheie odată cu el şi vine vara. Cu perspectiva unei vacanţe petrecute probabil tot acasă, întrucât călătoriile sunt nerecomandabile pe durata pandemiei. Şi mulţi părinţi se întreabă cum, oare, să umple zilele copiilor în cele trei luni fără şcoală? Iar răspunsul EKA este: prin cursurile intensive de vară pe care le organizăm în toată această perioadă. În loc de timp pierdut, prin ele noi vă oferim un program bine structurat. În loc de lipsă de activitate, vă invităm la implicare în jocuri de rol, în poveşti, în proiecte, în dezbateri, în activităţi de lucru manual. Iar în loc de plictiseală, vă propunem curiozitate, explorare, învăţare, descoperire, bună dispoziţie şi distracţie de calitate.

 

Cursurile intensive de vară EKA sunt, dacă e să intrăm în „bucătăria” lor, gândite astfel încât să atingă diverse domenii de cunoaştere, să vină în întâmpinarea unei game întregi de preferinţe, să dezvolte o paletă amplă de abilităţi relevante pentru epoca noastră şi să hrănească o varietate de talente de-ale copiilor. Având majoritatea o durată de 20 de ore şi fiind „croite” pentru trei grupe de vârstă (preşcolari, şcolari, liceeni), cursurile se concentrează pe 10 teme care alimentează, fiecare, câte un tip de inteligenţă sau o aptitudine.

 

Astfel, cursul Journey to the Centre of the Earth and Back” este izvorât din ştiinţele naturii şi satisface curiozitatea exploratorie a copiilor. „Emotions Matter” are la bază inteligenţa emoţională, pe care îşi propune să o dezvolte la copii. „Oh, the stories we’ll tell!” stimulează imaginaţia, empatia şi creativitatea. „Go Green” formează conştiinţa ecologică a copiilor. „My SUPERpowers” oferă modele de eroi meritorii şi lucrează asupra încrederii în sine. „The Beauty in Nature” le descoperă copiilor lumea plantelor şi a animalelor, ca şi uimitoarele frumuseţi ale Terrei. „Picture This!” asigură educaţie vizuală, cu analiza diverselor tipuri de imagine (TV, publicitate, simboluri, picturi, sculpturi, portrete, grafice) şi activează inteligenţa vizual-spaţială. „How It’s Made”, inspirat de Discovery Channel, dezvăluie procesele de producţie ale obiectelor şi rezonează cu inteligenţa practică. „Connect Online and Offline” ţine de educaţia digitală şi îndeamnă la folosirea cu discernământ a tehnologiei. Iar „Learn with your F.R.I.E.N.D.S.” tratează universal îndrăgita temă a prieteniei şi alimentează inteligenţa socială, interpersonală.

 

Ar mai rămâne ceva de adăugat? Poate doar că, având perspectiva unei veri pline de aceste cursuri EKA, copiii vor simţi că au în faţă o vacanţă de vară antrenantă, incitantă, distractivă şi extrem de generoasă în noutăţi şi descoperiri. Pe scurt: timpul de vacanţă devine, la EKA, timp excelent folosit – timp de învăţare dinamică şi de activare a talentelor.

 

English Kids Academy (EKA) oferă cursuri de limba engleză faţă în faţă în mediul virtual pentru copii de 4-18 ani, în format extensiv (pe durata anului şcolar) şi intensiv (pe durata verii). Cursurile EKA au la bază metoda comunicativă, care dezvoltă atât fluenţa, cât şi corectitudinea gramaticală, şi o abordare interdisciplinară ce stimulează inteligenţele multiple ale copiilor. Pentru înscrieri şi informaţii, contactaţi [email protected].

 

 

About Author

Related posts