Ce engleză se învață la școală – Programă standard și cursuri adiacente

Ce engleză se învață la școală – Programă standard și cursuri adiacente

 

Limba engleză este necesară în toate mediile contemporane, deoarece este o limbă de circulație internațională, pe care oricine trebuie să o cunoască. De aceea, este important ca cei mici să dobândească toate cunoștințele de care au nevoie pentru a vorbi fluent și pentru a putea înțelege această limbă, la un nivel cât mai înalt. Programa școlară are rolul de a construi o bază utilă, pe care copiii să se poată baza în orice moment. Totuși, de multe ori, școala nu este suficientă pentru un nivel avansat. Din acest motiv, cursurile și metodele alternative de predare pot veni în completarea programei școlare, ajutându-l pe cel mic să învețe mai bine engleză.

 

Cuprins

  1. Ce fel de engleză se învață la școală?
  2. Ce engleză putem să învățăm la o școală specializată?

 

1. Ce fel de engleza se învață la școală?

 

Cunoașterea limbii engleze este esențială, întrucât este vorbită peste tot în lume și într-o mulțime de domenii (știință, informatică, turism, relații internaționale, etc.). Engleza este limbă oficială în 53 de țări și este vorbită de aproximativ 400 de milioane de oameni din întreaga lume.

Studiul acestei limbi nu este foarte complicat, întrucât se bazează pe un alfabet simplu și pe o fonetică specifică. În programa școlară românească, se predă limba engleză britanică – vocabularul și regulile de gramatică sunt cele folosite în Marea Britanie. Engleza este limba străină principală care se studiază în școlile din România.

De regulă, la școală, un elev are aproximativ 1-2 ore de limba engleză pe săptămână. Profesorii se axează pe dezvoltarea vocabularului și pe noțiuni gramaticale. Engleza se studiază de-a lungul tuturor celor 12 ani de școală (atât în ciclul primar și gimnazial, cât și la liceu).  Totuși, la finalul clasei a XII-a, mulți elevi vor să se orienteze către o facultate care necesită atestat IELTS sau Cambridge, ori către universități care au programe de predare în limbare engleză, iar aceste opțiuni pot necesita un anumit nivel de pregătire.

2. Ce engleză putem sa învățăm la o școală specializată?

 

Există școli care organizează diverse cursuri de limba engleză, pentru copii de toate vârstele. Exista cursuri potrivite atât pentru preșcolari și școlari, cât și pentru adolescenți. Aceste ore vin în completarea celor care fac parte din programa școlară obligatorie și au nenumărate avantaje: dobândirea unui vocabular mai bogat, dezvoltarea abilităților de învățare, antrenarea memoriei, a comunicării și a lejerității în conversație. Astfel, copilul va fi mult mai pregătit pentru examene precum Cambridge sau IELTS, dar și pentru a putea purta conversații fluente în limba engleză.

Copiii și adolescenții trebuie să învețe să citească, să scrie corect, din punct de vedere gramatical, lexical și structural, să poată purta o conversație sau o dezbatere, atât prin scris, cât și prin vorbit. Există mai multe niveluri pe care le poate atinge un elev care studiază limba engleză: competențele lingvistice se măsoară prin intermediul unor sisteme de referință. De exemplu, CEFR (Cadrul European Comun de Referință) este o modalitate prin care se poate cuantifica nivelul de învățare, predare și evaluare pentru o limbă străină. A1 este considerat a fi cel mai scăzut nivel, iar C2 este cel mai avansat. Începătorii sunt încadrați în nivelurile de bază (A1, A2), intermediarii în nivelurile specifice utilizatorilor independenți (B1 și B2), iar avansații – în cele mai înalte niveluri de competență (C1 și C2). Aceste calificative sunt obținute în urma unor testări care se axează pe vorbire, citire, scriere și ascultare.

Așadar, în cazul în care vrei să-ți pregătești copilul pentru a dobândi un nivel cât mai înalt de competențe lingvistice, poți opta pentru diverse cursuri de specialitate, pe care să le urmeze în afara programei școlare. Există atât cursuri care se desfășoară în format fizic, cât și cursuri online. În plus, sunt școli care organizează nu doar cursuri, ci și tabere, conferințe sau alte proiecte speciale. Este important să găsești cea mai bună variantă pentru copilul tău, astfel încât să învețe limba engleză la nivelul la care îți dorești.

În concluzie, în școala se învață limba engleză la un nivel de bază, în așa fel încât toți școlarii să se poată descurca decent atunci când vor fi nevoiți să interacționeze în limba engleză. Totuși, în cazul în care copilul își dorește să studieze, pe viitor, la școli străine sau dacă crezi că limba engleză este absolut necesară în cultura sa lingvistică, poți apela la ajutorul unor cursuri de specialitate, care să-i ofere cunoștințele necesare.

 

Sursă foto: pixabay.com

 

 

 

 

About Author

Related posts

Gradele de comparație în engleză

Gradele de comparație în engleză: Cum să treci de la „worst” la „best” în cel mai scurt timp posibil

Limba engleză este cunoscută pentru bogăția sa în ceea ce privește gradul de comparație, care ne permite să exprimăm diferențe și similarități între obiecte sau persoane. Gradele de comparație în limba engleză sunt: pozitivul, comparativul și superlativul. În acest articol vom explora în detaliu...

Citeşte mai departe
Poeziile de dragoste în engleză, ca instrumente educative Explorează unii dintre cei mai interesanți poeți din literatura engleză!-min

Poeziile de dragoste în engleză ca instrumente educative: Explorează unii dintre cei mai interesanți poeți din literatura engleză!

Dragostea este un sentiment universal care a inspirat creații artistice în fiecare cultură și epocă. Poeziile de dragoste reprezintă o sursă de expresie emoțională și rafinament lingvistic, fiind un mod captivant de învățare și îmbunătățire a limbii engleze pentru elevii de gimnaziu și adolescenți....

Citeşte mai departe