Animalele în engleză - îmbogățește vocabularul copilului tău

Animalele în engleză – îmbogățește vocabularul copilului tău

Cunoașterea gramaticii unei limbi străine este foarte importantă, însă la fel de important este ca un elev să aibă un vocabular bogat, cu ajutorul căruia să se exprime cu ușurință. Pentru copii, dobândirea cunoștințelor legate de denumirile animalelor este esențială și este una dintre cele mai distractive activități prin care cei mici pot învăța mai multe cuvinte în limba engleză. Află mai multe despre termenii pe care copilul tău îi poate dobândi din familia lexicală a animalelor.

Cuprins:

    1. Animalele în engleză – importanța unui vocabular bogat
    2. Animalele în engleză pentru copii – animale domestice în limba engleză
    3. Descrie un animal în engleză – animale sălbatice în limba engleză

 

1. Animalele în engleză – importanța unui vocabular bogat

Deși poate fi tentant ca, în procesul de învățare a unei limbi străine, accentul să cadă mai mult asupra regulilor de gramatică, nu trebuie ca vocabularul să fie neglijat, mai ales în primii ani de studiu. Este important de reținut că acesta este crucial pentru exprimarea ideilor și trebuie “hrănit” permanent. Nu este de ajuns ca cel mic să stăpânească perfect regulile gramaticale, deoarece un lexic modest îi va limita posibilitățile de comunicare. Exercițiile, jocurile și cursurile extensive de engleză pentru copii abordează atât regulile unei vorbiri corecte, cât și îmbogățirea termenilor pe care elevul îi cunoaște. 

Unul dintre cele mai plăcute și mai distractive subiecte pe care le poți aborda pentru a-i dezvolta vocabularul este cel al animalelor. Indiferent că este vorba despre vietăți domestice, sălbatice, terestre, marine sau zburătoare, cel mic trebuie să stăpânească acești termeni. 

2. Animalele în engleză pentru copii – animale domestice în limba engleză

Din câmpul lexical al animalelor, copilul se poate familiariza cu animalele de companie și cu animalele care cresc la fermă. Cele de companie sunt denumite pets (singular, pet), iar cele care cresc la fermă – farm animals.

Cele mai populare animale de companie sunt cățelul și pisica. În limba engleză, cățelul este denumit dog (plural, dogs), iar pisica este denumită cat (plural, cats).

Animale domestice în limba engleză - catel pisica

Animalele de la fermă sunt numeroase, iar pentru ca cel mic să rețină denumirile lor, poți crea cartoane cu imaginile acestora și puteți vorbi împreună despre ele. Iată cele mai des întâlnite animale care cresc la o fermă și cum sunt ele denumite în limba engleză:

Animale care cresc la fermăFarm animals
găinăhen
calhorse
goatcapră
duckrață
curcanturkey
măgardonkey
vacăcow
oaiesheep
porcpig
gâscăgoose
iepurerabbit
porumbelpigeon


Animale domestice în limba engleză - gaina

3. Descrie un animal în engleză – animale sălbatice în limba engleză

La cursurile de engleză pentru copii de 8-14 ani, aceștia vor învăța și despre animale sălbatice, care sunt mai numeroase și al căror subiect este la fel de distractiv și interesant pentru cei mici. În limba engleză, acestea sunt denumite wild animals.

Animalele sălbatice pot fi clasificate în cele terestre, care trăiesc în apă sau zburătoare. În continuare sunt prezentate o serie de animale sălbatice, alături de denumirile lor în limba engleză.

Animale terestreLand animals
tigrutiger
leulion
girafăgiraffe
elefantelephant
ursbear
zebrazebra
urs pandapanda
vulpefox
maimuțămonkey
cerbdeer
lupwolf

Animale sălbatice în limba engleză - elefant

Animale care trăiesc în apăWater animals
delfindolphin
balenăwhale
caracatițăoctopus
căluț de mareseahorse
rechinshark
focăseal
crocodilcrocodile
broască țestoasăturtle

Animale sălbatice în limba engleză - broasca testoasa

Animale zburătoareFlying animals
vultureagle
bufnițăowl
papagalparrot
liliacbat

Pe lângă toate aceste animale, copilul tău poate învăța și denumirile câtorva insecte în limba engleză.

Animale sălbatice în limba engleză - bufnita

InsecteInsects
albinăbee
fluturebutterfly
țânțarmosquito
muscăfly
păianjenspider
furnicăant

Animale sălbatice în limba engleză - albina

Pe lângă aceste denumiri, mai există numeroși termeni în ceea ce privește animalele, pe care copiii le învață de-a lungul timpului. Conținutul cursurilor de engleză pentru adolescenți este și mai bogat decât al celor pentru copii cu vârste mai mici, iar vocabularul se diversifică odată cu absolvirea fiecărui modul în parte.

Introducerea termenilor noi trebuie să aibă loc în mod treptat, prin activități plăcute și distractive, nu prin memorare mecanică. Astfel, crești șansele copilului tău de a reține pe termen lung cunoștințele predate. 

Prin urmare, cu ajutorul imaginilor și al jocurilor, dar și cu multă răbdare, poți să-l expui pe cel mic la termeni noi, care descriu animale domestice sau sălbatice. Vei observa că va reține rapid noțiunile care îi sunt prezentate, dacă le descoperă într-un mod relaxant, care îi aduce plăcere!

 

Sursă foto: unsplash.com

About Author

Related posts

Motivația intrinsecă și motivația extrinsecă – cum le aplicăm într-un mod sănătos în procesul de învățare a limbii engleze?

În fiecare zi, elevii se confruntă cu o varietate de sarcini și provocări, iar ceea ce îi motivează să le abordeze poate avea un impact semnificativ asupra rezultatului final. Motivația intrinsecă și cea extrinsecă sunt două forțe puternice care îi ghidează pe elevi în...

Citeşte mai departe