Gradele de comparație în engleză

Gradele de comparație în engleză: Cum să treci de la „worst” la „best” în cel mai scurt timp posibil

Limba engleză este cunoscută pentru bogăția sa în ceea ce privește gradul de comparație, care ne permite să exprimăm diferențe și similarități între obiecte sau persoane. Gradele de comparație în limba engleză sunt: pozitivul, comparativul și superlativul. În acest articol vom explora în detaliu ce sunt aceste grade de comparație și cum și când se folosesc în mod corect.

Cuprins:

  1. Gradul pozitiv de comparație în engleză – exemple utile
  2. Comparativul în engleză – informații despre gradul comparativ în engleză
  3. Superlativul în engleză – informații despre gradul superlativ în engleză

 

1. Gradul pozitiv de comparație în engleză – exemple utile

Gradele de comparație în engleză - imagine cu doi copii la tablă

Gradul pozitiv este forma de bază a unui adjectiv sau adverb și se folosește pentru a descrie obiecte sau calități fără a face comparații cu altele. Este cel mai simplu dintre gradele de comparație și este adesea folosit pentru a descrie o calitate sau o caracteristică a unei persoane, sau a unor obiecte sau situații. Spre deosebire de comparativ și superlativ, engleza rezervă acest grad de comparație pentru cei de un nivel începător. Totuși, cu ajutorul unor cursuri de engleză pentru școlari, cel mic poate învăța din timp diferența dintre toate cele trei tipuri de grade de comparație. Iată câteva exemple:

Adjectiv pozitiv: The car is fast. (Mașina este rapidă.)

Adverb pozitiv: She sings beautifully. (Ea cântă frumos.)

În aceste exemple, „fast” și „beautifully” sunt în forma lor de bază, adică în gradul pozitiv.

 

2. Comparativul în engleză – informații despre gradul comparativ în engleză

Gradele de comparație în engleză

Gradul comparativ este folosit pentru a compara două sau mai multe obiecte sau calități și pentru a arăta care dintre ele este mai mare, mai mică, mai bună sau mai rea. Comparativul în engleză are două forme principale:

  1. Comparativul de superioritate

Comparativul de superioritate se folosește pentru a arăta că un obiect sau o calitate este mai mare sau mai bună decât altul. Acesta se formează în general adăugând sufixul „-er” la sfârșitul adjectivelor scurte sau folosind termenul comparativ „more” înaintea adjectivelor lungi. Adjective scurte: acestea au doar o silabă („old”, „fat”, „better”) și adjective formate din două silabe care se termină în „-y” („happy”, „lazy”). Adjective lungi: toate celelalte.

Exemple de fraze:

Adjectiv scurt: This book is better than the other one. (Această carte este mai bună decât cealaltă.)

Adjectiv lung: She is more intelligent than her brother. (Ea este mai inteligentă decât fratele ei.) 

  1. Comparativul de inferioritate

Comparativul de inferioritate este folosit pentru a arăta că un obiect sau o calitate este mai mică sau mai puțin bună decât altul. Se formează adăugând prepoziția „less” înaintea adjectivelor sau adverbelor.

Exemple:

Adjectiv: This phone is less expensive than that one. (Acest telefon este mai puțin scump decât acela.)

Adverb: He runs less quickly than his friend. (El aleargă mai puțin rapid decât prietenul său.)

 

3. Superlativul în engleză – informații despre gradul superlativ în engleză

Gradele de comparație în engleză - trei frânghii din ce în ce mai lungi

Gradul superlativ este folosit pentru a arăta că un obiect (sau persoană sau calitate) este cel mai mare sau cel mai bun dintre un grup sau o serie de obiecte. Pe aceste grade de comparație, cel superlativ și comparativ, engleza le plasează pe un nivel mai înalt de cunoaștere. Nu sunt cu mult mai dificil de utilizat, dar există un risc mai mare să le folosești incorect, dacă nu sunt cunoscute regulile gramaticale, un aspect care poate fi evitat dacă te decizi să-ți înscrii copilul la cursuri de engleză pentru adolescenți, unde îi va descrisă în mod extensiv diferența între aceste grade de comparație. Superlativul în engleză are două forme principale:

1. Superlativul de superioritate

Superlativul de superioritate se folosește pentru a arăta că un obiect sau o calitate este cel mai mare sau cel mai bun. Acesta se formează în general adăugând sufixul „-est” la sfârșitul adjectivelor scurte sau folosind termenul „most” înaintea adjectivelor lungi. Exemple:

Adjectiv scurt: This is the cheapest car in the showroom. (Asta este cea mai ieftină mașină din showroom.)

Adjectiv lung: She is the most talented singer in the competition. (Ea este cea mai talentată cântăreață din competiție.)

 

2. Superlativul de inferioritate

Superlativul de inferioritate se folosește pentru a arăta că un obiect sau o calitate este cel mai mic sau cel mai puțin bun. Se formează adăugând „least” înaintea adjectivelor sau adverbelor. Exemple:

Adjectiv: This is the least interesting book I’ve ever read. (Asta este cea mai puțin interesantă carte pe care am citit-o vreodată.)

Adverb: He runs the least quickly of all the athletes. (El aleargă cel mai puțin rapid dintre toți sportivii.)

 

Când se folosesc gradele de comparație în limba engleză?

Dacă îl vei înscrie din timp pe cel mic la cursuri de engleză online pentru copii, acesta va învăța care sunt situațiile în care se utilizează aceste grade de comparație și ce tip de grad de comparație este cel mai potrivit pentru fiecare circumstanță. Iată câteva exemple: 

  • Compararea a două obiecte sau calități: Comparativul se folosește pentru a evidenția diferențele sau asemănările dintre două obiecte sau calități. De exemplu, „This movie is better than the last one.” (Acest film este mai bun decât ultimul).
  • Compararea a trei sau mai multe obiecte sau calități: Superlativul se utilizează pentru a arăta care dintre obiecte sau calități este cel mai bun sau cel mai rău dintr-un grup. De exemplu, „She is the most talented singer in the group” (Ea este cea mai talentată cântăreață din grup).
  • Folosirea expresiilor comparative: În limba engleză, există expresii standard care implică grade de comparație. De exemplu, „The earlier, the better” (Cu cât mai devreme, cu atât mai bine) sau „The more, the merrier” (Cu cât mai mulți, cu atât mai veseli).
  • Compararea obiectelor sau calităților diferite: Se recomandă să fie comparate obiecte sau calități care sunt relevante și comparabile. De exemplu, comparația între „apples and oranges” (mere și portocale) este adesea folosită pentru a arăta că două lucruri sunt diferite, chiar dacă sunt ambele fructe.
  • Folosirea corectă a adjectivelor și adverbelor: Este foarte important să fie utilizată forma corectă a comparativului sau superlativului în funcție de lungimea și caracteristicile cuvintelor. Adjectivul „big” devine „bigger” la comparativ și „biggest” la superlativ, în timp ce adverbul „quickly” devine „more quickly” la comparativ și „most quickly” la superlativ.

În concluzie, gradele de comparație în limba engleză, adică pozitivul, comparativul și superlativul, ne ajută să exprimăm relațiile dintre obiecte sau calități într-un mod clar și precis. Este important să înțelegem cum să le folosim corect pentru a comunica eficient în limba engleză și pentru a face comparații corespunzătoare. Cu implementarea unui program de studiu constant și atenție la detaliile gramaticale, cei mici vor putea utiliza cu ușurință nu doar pozitivul, ci și comparativul și superlativul în engleză, pentru a-și exprima gândurile și ideile în mod clar și concis.

 

Sursa foto: Freepik.com 

About Author

Related posts

Trecutul continuu în engleză: GHID UTIL pentru înțelegerea și utilizarea corectă a acestui timp verbal

Trecutul continuu în limba engleză este un timp verbal esențial în construirea narativelor și în exprimarea acțiunilor desfășurate în trecut. În timp ce alte timpuri verbale în engleză se concentrează pe momentele precise ale acțiunilor, trecutul continuu adaugă o dimensiune temporală suplimentară, ceea ce...

Citeşte mai departe