Email în engleză, în funcție de nivel: cum redactezi un email formal pentru un cadru didactic?

Comunicarea prin intermediul e-mailului este omniprezentă în mediul academic. Elevii vor avea nevoie să redacteze emailuri formale pentru a solicita informații, a trimite scrisori de intenție, a cere ajutor sau a comunica cu profesorii și coordonatorii într-un mod adecvat și respectuos. De altfel, un email formal, redactat clar și cu un limbaj adaptat nivelului elevului, contribuie la consolidarea competențelor de comunicare în engleză.

O pregătire adecvată în redactarea unui email formal îi va ajuta să se simtă mai siguri atunci când interacționează în mediile profesionale sau academice și să-și construiască o imagine profesională solidă, esențială pentru evoluția lor ulterioară.

Cuprins:

 1. Model de email în engleză – cum redactezi în limbajul formal?
  1.1. Exemplu de email în engleză pentru începători
  1.2. Email în engleză – exemplu formal pentru elevii la nivelul intermediar
  1.3. Scrie un email în engleză în registrul formal – model pentru adolescenții FCE
 2. Structura unui email formal în engleză – reguli pe care trebuie să le urmezi

 

 

 1. Model de email în engleză – cum redactezi în limbajul formal?

În ziua de astăzi, e-mailul a devenit o parte esențială a mediului academic, profesional și personal. Un email formal bine scris transmite informații clare și concise și reflectă respectul și profesionalismul expeditorului. Prin utilizarea corectă a gramaticii, ortografiei și formulărilor politicoase, se stabilește o comunicare eficientă și se evita interpretările greșite. Astfel, este recomandat ca, atunci când scrii un email în engleză pentru un cadru didactic, să ții cont de regulile generale de redactare, indiferent de nivelul la care ești.

 

1.1. Exemplu de email în engleză pentru începători

Abilitatea de a scrie emailuri corecte și politicoase reprezintă un aspect esențial al comunicării. Pentru participanții cursurilor de engleză pentru copiii, care se pregătesc pentru nivelurile A1-A2, această competență poate părea o provocare, dar este un pas crucial în învățarea limbii engleze.

Deci, cum scrii un email în engleză dacă ești începător? Ei bine, să luăm acest exemplu, care arată cum eleva Emila, care este clasa a 5-a, cere clarificări profesorului de engleză cu privire la temă:

Subject: Homework Clarification Request 

Dear Mrs. Smith,

I hope this email finds you well. My name is Emila, and I am in the 5th grade at [name of the school]. I am writing to request clarification regarding the recent math assignment.
Thank you for explaining the lesson in class. However, I am still a bit confused about the third question on page 45. Could you please provide additional guidance or examples to help me understand better?
I appreciate your time, and thank you in advance for your assistance. 

Best regards, Emily

 

Observăm în acest email o structură simplă, potrivită nivelului A1-A2 de limbă engleză. Prin utilizarea unor expresii directe și fraze simple, elevii pot comunica eficient fără a se simți copleșiți de complexitatea limbajului.

 

1.2. Email în engleză – exemplu formal pentru elevii la nivelul intermediar

Comunicarea online, prin intermediul e-mailului și mesajelor, a devenit parte din viața de zi cu zi, încă de pe băncile școlii. De aceea, este esențial ca elevii de nivelul PET, care participă la cursurile de engleză pentru școlari, să învețe cum să redacteze emailuri corespunzătoare și eficiente în limba engleză, mai ales dacă doresc să avanseze armonios către B2.

Un email formal în limba engleză, scris de un elev de nivel B1, ar trebui să fie formulat cu o sintaxă mai complexă, incluzând structuri gramaticale și vocabular variat. Iată un exemplu:

Subject: Information Regarding PET Exam Registration 

Dear exam coordinator,

My name is Maria, and I want to obtain information about the registration process for the Preliminary English Test (PET), scheduled for [date]. I am currently preparing for this exam to improve my English language skills.
Could you please provide details on how to register for the PET exam, including fees and deadlines? Additionally, I would appreciate any information about the exam structure and recommended study materials. 

Thank you for your assistance. I am looking forward to a prompt response.

Warm regards,
Maria

 

1.3. Scrie un email în engleză în registrul formal – model pentru adolescenții FCE

Atunci când vine vorba despre cursurile de engleză pentru adolescenți, în special în cazul celor care se pregătesc să participe la examenul B2 FCE (First Certificate in English), este esențial ca elevii să știe cum să redacteze un email formal adecvat.

Un model de email bine redactat ar trebui să includă o salutare respectuoasă, o introducere clară a subiectului, detalii specifice în corpul mesajului și o încheiere adecvată. De altfel, examinatorii țin cont și de folosirea cuvintelor de legătură, precum first of all, therefore, moreover, lastly etc. Mai mult, elevii ar trebui să fie conștienți de tonul și stilul pe care îl utilizează, adaptându-le în funcție de destinatar și contextul comunicării. Un model de email în engleză pentru nivelul B2 ar trebuie să arate astfel:

Subject: Inquiry Regarding FCE Exam Preparation

Dear English teacher, 

I trust this email finds you well. My name is Sarah, and I am currently enrolled in the English course for teenagers, preparing for the FCE exam. As the exam date approaches, I have a few questions regarding the preparation process.
Firstly, could you provide more information about the specific topics that will be covered in the writing section of the FCE exam? I want to ensure that my preparation is comprehensive and targeted.
Secondly, are there any additional resources or study materials you recommend for the speaking part of the exam? I am eager to enhance my conversational skills and feel well-prepared for this section.
Lastly, could you please clarify the logistics for the exam day? Information regarding the exam venue, timing, and any specific requirements would be greatly appreciated. 

Thank you for your time and assistance. I look forward to your guidance to ensure a successful FCE exam experience. 

Best regards,
Sarah

 

 

2. Structura unui email formal în engleză – reguli pe care trebuie să le urmezi

Comunicarea online, cu precădere prin intermediul e-mailului, reprezintă un aspect esențial al vieții de zi cu zi. Fie că vorbim despre interacțiuni profesionale, academice sau personale, urmarea unor reguli bine definite pentru redactarea unui email în limba engleză contribuie la claritate și instaurează un cadru de profesionalism. Urmând aceste reguli simple, vei putea redacta emailuri clare, profesionale și eficiente în limba engleză:

 

 1. Salutare politicoasă: începe emailul cu o salutare politicoasă. Adresează-te  destinatarului în mod corespunzător, folosind expresii precum „Dear Mr./Ms.” sau „Good afternoon, Mr./Ms.”.
 2. Subiect clar: subiectul emailului trebuie să fie concis și descriptiv. Asigură-te că rezultatul final reflectă în mod precis conținutul mesajului și atrage atenția destinatarului.
 3. Introducere clară: în prima parte a emailului, poți menționa motivul scrisorii sau legătura cu destinatarul, astfel încât acesta să înțeleagă imediat contextul.
 4. Corpul mesajului: structurează corpul mailului în paragrafe clare. Fiecare paragraf ar trebui să se concentreze asupra unui singur subiect sau idee. Evită propozițiile prea lungi pentru a menține claritatea.
 5. Cuvinte de legătură: introdu cuvinte de legătură pentru a îmbunătăți coerența și a conecta ideile. Exemple includ „moreover,” „overall,” „thus” etc.
 6. Încheiere politicoasă: în final, adaugă o încheiere politicoasă, cum ar fi „Best regards,” „Sincerely,” sau „Kind regards,” urmată de numele tău.
 7. Verifică și revizuiește: înainte de a trimite emailul, verifică gramatica, ortografia și corectitudinea generală. Asigură-te că informațiile furnizate sunt clare și precise.
 8. Răspuns prompt: în cazul în care aștepți un răspuns, specifică acest lucru în încheiere și arată disponibilitatea ta de a oferi informații suplimentare.

 

Așadar, un email simplu, bine structurat și politicos devine cheia pentru a fi receptat și înțeles cu ușurință de către cadrele didactice. Adoptând un ton adecvat și un stil clar, elevii care învață engleza își pot construi relații solide și pot menține o imagine profesională în lumea online. Prin respectarea regulilor de redactare, e-mailurile în engleză devin instrumente esențiale pentru atingerea obiectivelor personale și profesionale.

 

About Author

Related posts

Trecutul continuu în engleză: GHID UTIL pentru înțelegerea și utilizarea corectă a acestui timp verbal

Trecutul continuu în limba engleză este un timp verbal esențial în construirea narativelor și în exprimarea acțiunilor desfășurate în trecut. În timp ce alte timpuri verbale în engleză se concentrează pe momentele precise ale acțiunilor, trecutul continuu adaugă o dimensiune temporală suplimentară, ceea ce...

Citeşte mai departe
Trecutul simplu in engleza - cum se formeaza acesta si cand se foloseste-min

Trecutul simplu în engleză – cum se formează acesta și când se folosește

Trecutul simplu este un aspect fundamental în învățarea limbii engleze pentru elevi, deoarece îi ajută să exprime și să înțeleagă evenimente și acțiuni petrecute în trecut. Utilizarea corectă a timpului trecut simplu în limba engleză permite elevilor să construiască povești coerente, să descrie evenimente...

Citeşte mai departe
TO DO și conjugarea în engleza la toate timpurile + De ce este important ca elevii să învețe progresiv despre utilizarea acestui timp verbal-min

TO DO – conjugarea în engleză la toate timpurile + de ce este important ca elevii să învețe progresiv despre utilizarea acestui timp verbal

“To do” poate părea un simplu verb, fiind una dintre primele acțiuni pe care elevii le învață la cursurile de engleză. Însă, pe măsură ce aceștia progresează, se observă că lucrurile nu stau tocmai astfel. De la diferențele dintre to do și to make,...

Citeşte mai departe