Proiecte Erasmus VR4LL

img

Virtual Reality for Language Learning (VR4LL) este un proiect cu finanţare europeană în care EKA s-a angajat în parteneriat cu IH Split (Croaţia), IH Sofia (Bulgaria) şi experţi IT din Spania.

Proiectul urmărește învățarea imersivă, experiențială a limbii engleze utilizând tehnologie VR inovatoare, prin executarea de taskuri în patru lumi virtuale: o stație spațială internațională, o lume glacială, o insulă pustie și… Roma Antică!

Învățarea experiențială are la bază ideea că învățăm și reținem un lucru mult mai bine atunci când îl facem noi înșine. Or, prin imersare totală în realitatea virtuală în care au de executat niște sarcini, copiii și tinerii se simt 100% implicați în învățare.

Beneficiile sunt de trei tipuri:

  • din punct de vedere cognitiv, gradul de memorare și însușire a cunoștințelor este mai mare (pentru că facem, ne implicăm, nu doar asistăm)
  • din punctul de vedere al performanței, gradul de utilizare activă a englezei este mai mare (realitate 100% anglofonă, inter/acțiune exclusiv în engleză)
  • din punct de vedere emoțional, învățarea englezei este asociată cu sentimente pozitive (entuziasm, plăcere, bucurie)
ADRIES VR4ALL IO-3 - Ghidul Profesorilor Ce este VR4LL? Primele activităţi cu studenţii Acum oricine poate merge în Spaţiu Vara 2021 – Noutăți proiect Septembrie 2022 – Remote Theatre