Trecutul perfect în engleză – cum se formează și când se folosește?

Engleza este o limbă extrem de utilizată astăzi, indispensabilă chiar. Cu toate acestea, atunci când vrem să o învățăm, poate părea destul de complicată, având multiple forme de conjugări, timpuri și nu numai. Unul dintre acestea este trecutul perfect. Mai jos vei afla informații despre ce este acesta, cum se formează și când se folosește Past Perfect.

Cuprins:

 1. Cum se formează past perfect?
 2. Past perfect – formare și folosire 

 

 1. Cum se formează past perfect?

Limba engleză, cu multitudinea sa de timpuri verbale, permite vorbitorilor să transmită momente și secvențe precise petrecute în timp. Printre acestea trecutul perfect în engleză se evidențiază ca o unealtă crucială pentru indicarea acțiunilor care au avut loc înaintea altei acțiuni în trecut.

În primul rând, trebuie analizată structura timpului trecut perfect. Acesta este format prin utilizarea verbului auxiliar „had”, urmat de participiul trecut al verbului principal. De exemplu, în propoziția „She had finished her work before he arrived” („Ea își terminase munca înainte ca el să ajungă”), „had” este verbul auxiliar, iar „finished” este participiul trecut al verbului principal „finish”. Un aspect important al timpului trecut perfect este exprimarea unei acțiuni sau a unui eveniment care a avut loc înaintea altuia în trecut. Este adesea folosit pentru a stabili o succesiune clară a evenimentelor.

 

Past Perfect Afirmativ

Subject + had + participiul trecut al verbului principal

 • She had finished her homework before dinner. (Ea își terminase temele înainte de cină.)
 • They had already left when we arrived. (Ei plecaseră deja când am ajuns noi.)
 • He had lived in Paris for five years before moving to London. (El locuise în Paris timp de cinci ani înainte de a se muta la Londra.)

 

Past Perfect Negativ

În propozițiile negative, „not” este adăugat între „had” și participiul trecut al verbului principal pentru a exprima negația. Astfel, Past Perfect afirmativ indică că acțiunea s-a întâmplat înaintea altei acțiuni în trecut, în timp ce Past Perfect negativ indică că acea acțiune nu s-a întâmplat înaintea altei acțiuni în trecut.

 • She had not finished her homework before she went to bed. (Ea nu terminase temele înainte să se ducă la culcare.)
 • By the time we arrived, they had not left yet. (Până am ajuns noi, ei nu plecaseră încă.)

 

2. Past perfect – formare și folosire


Imagine de Gabriel Vasiliu de pe Unsplash.com

Atunci când există multe informații prezentate, lucrurile pot să pară neclare. Din fericire, există cursuri de engleză pentru școlari, în care cei mici pot învăța o nouă limbă străină cu ajutorul și explicațiile profesioniștilor.

 

Când folosim Past Perfect:

Pentru a indica o acțiune care s-a întâmplat înaintea altei acțiuni sau unui moment specific din trecut:

 • She had already left when I arrived. (Ea plecase deja când am ajuns eu.)
 • By the time we got to the restaurant, they had finished eating. (Până am ajuns la restaurant, ei terminaseră deja de mâncat.)

Acțiunea de a ajunge la restaurant (evenimentul mai recent) are loc după terminarea acțiunii de a mânca (evenimentul anterior), iar timpul trecut perfect, „had finished”, indică clar această succesiune.

 

Pentru a exprima regretul referitor la ceva care nu s-a întâmplat în trecut:

 • I wish I had studied harder for the exam. (Mi-aș fi dorit să fi învățat mai mult pentru examen.)
 • They regretted that they hadn’t told the truth. (Au regretat că nu au spus adevărul.)

 

Atunci când vorbim despre o experiență personală care a avut loc înaintea unui alt eveniment din trecut:

 • Before I met him, I had never traveled abroad. (Înainte să-l cunosc, nu călătorisem niciodată în străinătate.)
 • She had never cooked Thai food until she attended a cooking class. (Nu gătise niciodată mâncare thailandeză până când nu a participat la un curs de gătit.)

 

În relatarea de povestiri sau în scris, pentru a introduce acțiuni anterioare punctului de referință:

 • Before the meeting started, they had already discussed the agenda. (Înainte ca ședința să înceapă, ei discutaseră deja agenda.)
 • The company had invested heavily in research before launching the product. (Compania a investit mult în cercetare înainte de a lansa produsul.)

 

În propozițiile condiționale de tipul III, pentru a exprima o situație ipotetică în care o acțiune nu s-a întâmplat în trecut:

 • If she had known about the party, she would have come. (Dacă ar fi știut de petrecere, ar fi venit.)
 • He would have called if he had remembered your birthday. (Ar fi sunat dacă și-ar fi amintit ziua ta de naștere.)

 

Trecutul Perfect poate fi un timp cu care cei mici se obișnuiesc puțin mai greu. Tocmai de aceea, este indicat să urmeze cursuri de engleză pentru copii sau cursuri de engleză pentru adolescenți, în funcție de vârsta și nivelul de înțelegere.

 

Așadar, acesta este timpul trecut perfect în engleză! El trebuie repetat constant pentru a ne  aminti cum și când se folosește corect!

About Author

Related posts

Motivația intrinsecă și motivația extrinsecă – cum le aplicăm într-un mod sănătos în procesul de învățare a limbii engleze?

În fiecare zi, elevii se confruntă cu o varietate de sarcini și provocări, iar ceea ce îi motivează să le abordeze poate avea un impact semnificativ asupra rezultatului final. Motivația intrinsecă și cea extrinsecă sunt două forțe puternice care îi ghidează pe elevi în...

Citeşte mai departe

Trecutul continuu în engleză: GHID UTIL pentru înțelegerea și utilizarea corectă a acestui timp verbal

Trecutul continuu în limba engleză este un timp verbal esențial în construirea narativelor și în exprimarea acțiunilor desfășurate în trecut. În timp ce alte timpuri verbale în engleză se concentrează pe momentele precise ale acțiunilor, trecutul continuu adaugă o dimensiune temporală suplimentară, ceea ce...

Citeşte mai departe