Autor: Alina Porumboiu

 

Vară înseamnă libertate, relaxare și vacanță. Peste vară copiii fac salturi cognitive și de maturizare extraordinare. Privește un copil de 3 ani cum se transformă și poți fi uimit. Și asta, datorită spațiului pe care îl oferim informațiilor să se așeze. Dar chiar și în acest context relaxant în care ne aflăm, creierașul copilului este pregătit să reașeze lucrurile învățate, să primească altele noi și să le combine într-un mod jucăuș.

Dacă până acum te-ai convins ca un copil mic poate fi expus în paralel la două limbi fără nicio problemă nu este nevoie să aștepți până în septembrie. Vara are avantajele sale.

Cauți în fiecare zi noi și noi activități stimulative pentru copil, astfel încât să îi țină motorașele pornite chiar și când sunteti în vacanță. Dar cum inspirația nu este pe toate drumurile și nu ne-am născut învățați, te pregătești intens pentru a-i întâmpina curiozitatea în diferite moduri.

Cu toate teoriile din spate referitoare la învățarea de timpuriu a unei limbi străine, tot întâmpini rezistență atunci cand vine vorba despre propria creativitate: “Cum fac să fie distractiv și interesant pentru el tot timpul?“ sau “Cum fac să îmi placă și mie?”.

Dacă ți-ai propus să iei parte în mod activ la învățarea limbii engleze a copilului tău preșcolar și te-ai asigurat de corectitudinea pronunției și a exprimării tale în aceasta limbă, iată câteva propuneri:

  1. Primul pas este sa cauți părinți la fel de interesați în a-și stimula copilul și a-l provocă spre învățare chiar și la o vârstă atât de mică. Grupul sau comunitatea de părinți ce cred și fac aceleași lucruri ca și tine, îți oferă motivația de a persista chiar și acolo unde rezultatele se văd abia în timp. Vă adresați întrebări comune și cel mai important, testați, în relație cu proprii copii, cele mai noi principii în materie de învățare.
  2. Un alt pas important este să identifici acele momente din zi când activitățile, joaca pot fi îmbrăcate în limbă engleză. Te asiguri, astfel, că pui învățarea unei limbi străine într-un context natural. Și pentru că vara înseamnă călătorii, spațiile noi în care va aflați creează contexte noi de joacă și de învățare. Dar cel mai important, este să faceți din acest lucru un proiect comun: copilul tău află mai multe despre limba engleză, iar tu descoperi mai mult despre cum învață el.
  3. Nu poți fi unicul profesor al copilului tău și în niciun caz nu pe toate planurile. El învață diferit în relație cu alți copii sau alți adulți. De aceea, grupul social ocupă un loc important în programul săptămânal al unui copil de 2 – 4 anișori.

 

About Author

Related posts