Programul Erasmus+ KA121-ADU pentru IH Bucharest

img

 

În anul 2024, IH Bucharest se implică activ în programul Erasmus+ KA121-ADU, beneficiind atât de cursuri în străinătate, cât și de expertiza educațională adusă în cadrul instituției. Această participare evidențiază angajamentul instituției față de dezvoltarea profesională a cadrelor didactice și promovarea schimbului de cunoștințe și practici educaționale.

Implicațiile generale ale programului Erasmus+ KA121-ADU

Programul Erasmus+ KA121-ADU oferă oportunități valoroase pentru instituțiile de învățământ superior și organizațiile din domeniul dezvoltării umane de a colabora și de a împărtăși expertiza într-un mediu internațional. Participarea la acest program permite instituțiilor să beneficieze de resurse suplimentare, să dezvolte parteneriate strategice și să contribuie la soluționarea problemelor sociale și de mediu la nivel global.

 

Participarea profesorilor IH Bucharest la cursurile din Spania și Portugalia

 

În cadrul programului Erasmus+ KA121-ADU, 12 profesori de la IH Bucharest au fost selectați pentru a participa la cursurile organizate în Spania și Portugalia. Cursurile din Spania se vor desfășura în pitorescul oraș San Sebastian, în timp ce cele din Portugalia vor avea loc în vibrantul oraș Lisabona. Această experiență le va oferi profesorilor oportunitatea de a îmbogăți cunoștințele lor profesionale și de a experimenta diverse metode de predare și abordări educaționale.

 

Schimbul de experți educaționali în cadrul IH Bucharest

 

Pe lângă participarea la cursuri în străinătate, IH Bucharest găzduiește experți educaționali din Spania, Franța, Germania și Polonia. Acești experți aduc cu ei o bogată expertiză în domeniul educației și oferă profesorilor și personalului instituțional oportunitatea de a învăța și de a se inspira din cele mai bune practici internaționale. Prin această colaborare, IH Bucharest se afirmă ca un centru de excelență în educație și un loc de întâlnire pentru schimbul de idei și inovație în domeniul pedagogiei moderne.

Participarea IH Bucharest la programul Erasmus+ KA121-ADU în anul 2024 demonstrează angajamentul instituției față de dezvoltarea profesională continuă a cadrelor didactice și față de promovarea unui învățământ de calitate și sustenabil. Prin schimbul de cunoștințe și experiențe într-un context internațional, IH Bucharest își consolidează poziția în rândul instituțiilor de învățământ superior preocupate de inovare și excelență în educație.