Dialogul in engleza deschide usi catre oportunitati profesionale si catre dezvoltare personala-Cum invingi barierele emotionale si de limba

Dialogul în engleză deschide uși către oportunități profesionale și către dezvoltare personală – Cum învingi barierele emoționale și de limbă?

Majoritatea angajatorilor de azi cer cunoașterea limbii engleze cel puțin la nivel conversațional. Cele mai mari oportunități academice implică stăpânirea limbii engleze minimum la nivel mediu. Dialogul, examenele și interviurile în limba engleză te intimidează? De fapt, ceea ce te reține sunt temerile tale legate de competențele tale, scenarii pe care singur ți le creezi.

Cuprins:

  1. Dialogul în engleză – Folosește emoțiile în favoarea ta și transformă interacțiunea într-o plăcere
  2. Dialoguri în engleză – Care sunt șansele să atingi nivelul unui nativ?

 

1. Dialogul în engleză – Folosește emoțiile în favoarea ta și transformă interacțiunea într-o plăcere

Dialogul in engleza-Profesor si elev la tabla

Când te așteaptă o ocazie importantă în care trebuie să porți un dialog în engleză, simți deja un gol în stomac și o frică imensă că te-ai putea face de râs? Stările de acest fel provin din faptul că ești nesigur pe nivelul tău de engleză. Să înveți o limbă nouă și să o folosești la nivel avansat presupune studiu constant, exerciții, recapitulări – într-un cuvânt, practică. Chiar dacă te afli la început poți să apelezi la câteva trucuri utile care să te scutească de situații stânjenitoare și care să facă orice discurs de al tău să fie cât mai convingător. 

  • Dialoghează/ monologhează oricând și cu oricine 

Cum ai putea altfel să îți dezvolți abilitățile de comunicare, dacă nu conversezi? Profită de orice prilej și antrenează oamenii în dialoguri purtate în limba engleză. Alege să joci jocuri de rol cu frații, părinții sau povestiți-vă cum ați petrecut vacanța, cum a trecut ziua de azi sau ce planuri aveți în weekend. Nu ezita să monologhezi în limba engleză. Acest lucru te ajută să-ți dezvolți creierul bilingv și să dai drumul mai ușor la cuvinte. 

  • Împrietenește-te cu interlocutorul 

Atunci când porți dialoguri în limba engleză ești tentat să-ți ignori partenerul de conversație, deoarece te concentrezi la ce urmează să spui tu după ce el se oprește. O tehnică inteligentă pe care poți să o aplici este să îl asculți pe celălalt, să faci referire la opiniile lui, să îți exprimi părerea și să vii cu sugestii. Astfel, cresc șansele ca dialogul în engleză să prindă contur, să decurgă coerent și tu să scapi de emoții. Dar pentru asta este important să asculți. 

  • Evită întrebările cu răspunsuri complicate 

Regulile pentru un dialog armonios în engleză purtat între două persoane începătoare vizează formularea întrebărilor simple care încep cu – who, what, when, where, why, how și care necesită răspunsuri scurte. Formulările de acest tip pot fi utilizate ori de câte ori dorești să inițiezi un dialog în engleză.  

  • Investește în răspunsuri ample 

Răspunsurile scurte de tip yes/no sună expeditiv, iar partenerul de conversație ar putea crede că ești plictisit sau dezinteresat de subiect. Ca să porți și să menții un dialog în engleză, comunică mai multe despre tine. De exemplu, dacă ești întrebat ‘’Do you have a hobby?’’, tu poți răspunde ‘’Yes, I like to…because…’’, adăugând detalii care să explice opțiunile tale de petrecere a timpului liber. 

  • Vitalizează conversația prin mici artificii 

O atitudine pozitivă are darul să neutralizeze formalismul discuției și să mute dialogul într-o zonă mai puțin formală. O glumă plasată la momentul oportun, sau o povestioară amuzantă sunt tehnici de efect care apropie interlocutorii și anihilează atmosfera stânjenitoare.  

  • Nu-ți contrazice partenerul 

Să-ți impui punctul de vedere se poate dovedi a fi o alegere neinspirată, care ar putea intimida interlocutorul și să îl determine să pună punct conversației mai devreme decât ar trebui. Utilizează un limbaj care să ilustreze empatie și toleranță față de diferențele de opinie dintre voi. Iată câteva exemple: ‘’I understand but I think…’’, ‘’I respect your point of view, but in my opinion…’’, ‘’I used to think that too, but now…’’.  

2. Dialoguri în engleză – Care sunt șansele să atingi nivelul unui nativ?

Dialoguri in engleza-Copii cu glob pamantesc

Dialogurile în engleză pot atinge un nivel avansat, dacă îmbini trucurile psihologice menționate la punctul anterior și exercițiile practicate constant. Au apus demult vremurile cu manuale neprietenoase, profesori severi, reguli rigide de predare și teste care stârneau temeri. Care sunt cele mai accesibile soluții prin care îți poți duce abilitățile conversaționale în limba engleză la un nivel superior? 

  • Discuții/ cluburi de conversație 

Înscrierea la un club de dialog sau curs online în limba engleză pentru copii și adolescenți oferă un cadru informal, prietenos și relaxat de a-ți exersa vocabularul și de a-și stăpâni emoțiile. Discuțiile informale pun accent pe dialogarea propriu-zisă între membrii grupului și mai puțin pe corectitudinea limbajului. În acest fel, te familiarizezi cu emoțiile asociate vorbitului în public sau cu diferite personalități de oameni. 

Dacă orele de la școală nu sunt suficiente pentru nivelul la care aspiri să ajungi, atunci înscrie-te la un curs de învățare și dialog în limba engleză pentru începători sau avansați. Cursurile extensive de engleză pentru copii și adolescenți te învață să înveți. Cursurile adaugă cunoștințe utile și bine structurate la fundația deja existentă. Farmecul cursurilor este faptul că, ai oportunitatea să conversezi în stil anglo-saxon cu profesori nativi și colegi, ceea ce te va ajuta să prinzi încredere în tine. 

  • Exersarea timpurie a creierului bilingv 

Studiile arată că, persoanele care studiază limba engleză de la 4-7 ani și până la 8-14 ani au dobândit un nivel conversațional identic nativilor. Cursurile de învățare și dialog în limba engleză pentru copii sunt indicate începând de la 2-4 ani, când creierul este în plină formare, iar capacitatea de asimilare a informațiilor este la cote optime. 

 Atunci când deții un vocabular dezvoltat și aplici o serie de sfaturi simple, automat te simți mai încrezător să faci față oricărui dialog în limba engleză, indiferent că îl porți cu un nativ, sau cu profesorul de la școală. 

 

Sursă foto: pixabay.com

About Author

Related posts

English Kids Academy susține ParentED Fest – Cel mai mare eveniment de parenting din România

În spiritul angajamentului nostru de a sprijini educația copiilor pe tot parcursul anului academic, am extins inițiativele noastre pentru a include și sprijinirea părinților. Astfel, suntem încântați să vă invităm la ParentED Fest, cel mai mare eveniment de parenting din România, care va avea...

Citeşte mai departe

Cum alegi cel mai bun curs de limbi străine pentru copilul tău? Sfaturi pentru părinți în noul an școlar

Un copil este un purtător de visuri. „Vreau să fiu artistă.” „Vreau să salvez animalele.” „Vreau mă fac doctor.” „Vreau să devin astronaut.” „Vreau să ajung la ONU.” Visurile devin realitate atunci când le transformăm cât mai devreme în obiective concrete. Orice vis începe...

Citeşte mai departe